Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Liepājas reģionālajā slimnīcā pacients ar lauztu gūžas kaulu operāciju gaida 10 dienas

Priekulnieks Abarts Gūtmanis ir vērsies Veselības inspekcijā, lai tiktu skaidrībā, vai saņēmis savlaicīgu un kvalitatīvu aprūpi Liepājas reģionālajā slimnīcā, vēsta portāls _Rekurzeme.lv_. Slimnīca gadījumu nekomentē, norādot uz Pacientu tiesību aizsardzības likumu.

Saskaņā ar A. Gūtmaņa teikto, viņu uz Liepājas slimnīcu aizveda “ātrie” 27. aprīlī – vīrietis pēc kritiena bija lauzis gūžas kaulu. Cietušais ievietots palātā, bet operāciju sagaidījis tikai 10. dienā. 

A. Gūtmanis stāsta, ka gulējis uz vēdera, nav varējis ne kustēties, ne paēst. Vienubrīd domājis atkal saukt “ātros”, lai taču ved uz tādu vietu, kur var saņemt palīdzību, bet brālis atrunājis – ja reiz tik ilgi esi cietis, pacieties vēl mazliet. 

Liepājas reģionālās slimnīcas pārstāve Indra Grase atbild, ka “pacientam, gaidot operāciju, tika sniegta visa nepieciešamā palīdzība, tuvāk nevaram komentēt”. Uz jautājumu, kādos gadījumos gūžas lūzums netiek operēts uzreiz, I. Grase atbildēja, ka ikviens gadījums ir individuāls, nevarot runāt vispārēji. 

VI Kurzemes kontroles nodaļas vadītāja Dace Roze vērtē, ka lielākā daļa sūdzību veidojas komunikācijas trūkuma dēļ – vai nu nav izstāstīts, vai nav paskaidrots cilvēkam saprotamā valodā. Ir gadījumi, kad pacienti uzreiz vēršas tiesā, prasīdami kompensāciju, tad tiesa savukārt vēršas VI, kuras eksperti pārbauda dokumentāciju, ārstēšanas gaitu u.c.

Plašāku situācijas skaidrojumu lasiet "Kursas Laika" 2. jūlija numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas