Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lauku ceļotājs: Tūristu nodevu var ieviest Romā, nevis Carnikavā

Carnikavā ieviestais jaunais tūristu nodoklis ir absurds un iespiedīs mazos uzņēmējus melnajā tirgū, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas _Lauku Ceļotājs _prezidente Asnāte Ziemele.Viņa skaidroja, ka parasti šādas nodevas tiek ieviestas tūristu pieprasītās vietās, piemēram, Parīzē, Romā vai Venēcijā, nopelnīto naudu ieguldot tūrisma vides uzlabošanā.

"Vietās, kuras nav tūristu pieprasītas, tas ir nepārdomāti," uzskata lauku tūrisma aociācijas prezidente. Arī Vidzemes tūrisma asociācijas pārstāve Anna Kupča norādīja, ka Carnikava neesot tūrisma meka un šādas nodevas ieviešanu varētu apdomāt, piemēram, Cēsis.Carnikavas pašvaldība noteikusi, ka visām novada tūristu mītnēm no 1. jūnija jāmaksā nodeva par katru klietnu, kas tajā pavadījis nakti, pirmdien rakstīja Dienas Bizness. Nodevas apmērs laikā periodā no 1. janvāra līdz 31. aprīlim un 1. oktobra līdz 31. decembrim ir 20 santīmu, savukārt no 1. maija līdz 31. septmebrim ir 60 santīmu.  Asnāte Ziemele uzskata, ka tas ir neadekvāti daudz un šādi nodevas apmēri iespiedīs mazos uzņēmējus melnajā tirgū.Gan A. Kupča, gan A. Ziemele kritizēja veidu, kā pašvaldība informējusi tūrisma iestādes par nodevas ieviešanu.

"Tie ir neprofesionāli ieviesti nodokļi ar atpakaļejošu datumu,"sacīja A. Ziemele. Viņa skaidroja, ka tūrisma uzņēmumiem ir saplānota un norezervēta visa vasara. Cenas ir apstiprinātas un tās vairs nevarot mainīt, tāpēc par nodevu maksās uzņēmēji no savas kabatas, nevis tūristi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas