Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurzemes upēs kāpj ūdens līmenis

Lietus un kūstošā sniega dēļ Kurzemes upēs Bārtā, Durbē, Rīvā un Užavā ūdens līmenis pēdējā diennaktī paaugstinājies par aptuveni pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.

Durbē pie Cīravas ūdens līmenis jau pakāpies nedaudz augstāk nekā februāra beigās, kad tika sasniegts palu pirmā viļņa maksimums. Plūdi gan nedraud.

Zemgales, Vidzemes un Latgales upēs aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis nedaudz svārstījās, bet no sestdienas daudzviet gaidāma tā paaugstināšanās.

LVĢMC prognozē, ka lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmeņa maksimums būs 16.-18.martā. Kurzemē gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās par 0,4 līdz 1,5 metriem, savukārt Zemgalē, kā arī Gaujas un Daugavas baseinā - par 0,3 līdz 1,2 metriem. Daugavā palu maksimums, iespējams, būs tikai marta beigās vai aprīļa sākumā.

Daugavā joprojām ir saglabājies ledus sastrēgums augšpus un lejpus Zeļķiem, ledus sastrēgumi var veidoties arī lejpus Jersikas un Līksnas - Nīcgales posmā. Arī Ogres lejtecē vēl iespējama sastrēguma veidošanās. Ledus iešanas laikā iespējamas krasas ūdens līmeņa svārstības un zemāko vietu applūšana.

Liela daļa upju ir brīvas no ledus. Ledus sega saglabājas vairākos Daugavas un Ogres posmos, arī Pededzē pie Litenes ir ledus sega ar lāsmeņiem, bet Tirzā pie Lejasciema - ledus sablīvējumi. Krastos daudzviet ir ledus krautņi, kas, paaugstinoties ūdens līmenim, tiks ierauti upē.

Krustpils, Pļaviņu un Salas novadā spēkā LVĢMC dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni Daugavā, prognozēta tā paaugstināšanās. Tomēr kopš 9.martā sasniegtā maksimuma ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķiem ir krities par 0,7 metriem, sestdien tas turpina lēnām pazemināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas