Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurzemē Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu svinēs krāšņi un daudzveidīgi

Kurzemē Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu svinēs krāšņi un daudzveidīgi, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija par svētku pasākumiem reģionā.

Ventspilī Amatu mājā no plkst.10 līdz 15 notiks spēle "Latvijas 100 gadi Ventspilī". No plkst.10 līdz 19 Livonijas ordeņa pilī būs iespējams apskatīt pils ekspozīcijas un 20.gs. sākuma ieroču ekspresizstādi. Reņķa dārzā un pilsētas ielās plkst.11 notiks akcija "Izskrien vai izbrauc ar velosipēdu Latvijas kontūru. Zinātnes centrs "Vizium" plkst.12 un 18 varēs vērot zinātnes šovu "Algoritms", savukārt plkst.13, 15, 17 notiks erudīcijas spēlē "Es pazīstu Latviju!".

Koncertzālē "Latvija" plkst.16 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts svētku koncerts, kurā koncertēs Operetes teātra kamerorķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Svētku uzrunu teiks Ventspils mērs Jānis Vītoliņš ("Latvijai un Ventspilij").

No plkst.16 līdz 20 Laikrakstu alejā skanēs patriotiskas un tautā iemīļotas latviešu estrādes melodijas, bet koki rotāsies sarkanbaltsarkanos toņos, Dzirnavu laukumā būs baudāma spoguļota, izgaismota un apskaņota sajūtu telpa, Jaunpilsētas laukumu pie strūklakas "Saules laiviņas" rotās latvju spēka zīmes.

Plkst.17 pie Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas tiks veidots tradicionālais Gaismas Ceļš no svecītēm, Ventspils Tehnikuma pagalmā sieviešu kora "Venda" izpildījumā pirmatskaņojumu piedzīvos komponistes Lauras Jēkabsones skaņdarbu cikls "Kurzemniece", Kultūras centra pagalmā būs baudāms muzikāls priekšnesums ar zvanga skaņām mākslinieka Alekša Rasaskrēsliņa izpildījumā;

Plkst.17.30 Lielajā laukumā izskanēs svētku koncerts "Dziesmas spēks". Plkst.18 Rātslaukumā Dzejas autobusā ikviens būs aicināts uz tikšanos ar Ventspils dzejniekiem. Kultūras centrā plkst.21 notiks Valsts svētku balle, kurā muzicēs "Lauku muzikanti" un sieviešu koris "Venda".

Liepājā, Latvijas pirmā prezidenta vārdā nosauktajā Jāņa Čakstes laukumā no plkst.17 svētku noskaņās un sajūtās varēs baudīt Liepājai un visai Latvijai nozīmīgu mākslinieku sniegumu.

Koncerta noslēgumā apmeklētājiem tiks piedāvāts īpaši šiem svētkiem radīts muzikāls, multimediāls gaismu un ūdens uzvedums, kas liepājniekus un pilsētas viesus priecēs gan svētku vakarā, gan sestdienas, 19.novembra, vakarā no plkst.19 līdz 23.

Koncertā muzicēs Ivo Fomins, Antra Stafecka un Dināra Rudāne. Solisti uzstāsies kopā ar profesionāliem mūziķiem - pavadošā ritma un pūšaminstrumentu grupu, veidojot bigbendiskas muzikālās krāsas un noskaņas. Svinīgā pasākuma laikā tiks nodrošināts surdotulkojums, kas dos iespēju vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem pasākuma apmeklētājiem piedalīties svētku norisēs.

Koncerta noslēgumā, atskaņojot īpaši radītu muzikālu motīvu, svētku apmeklētājus priecēs muzikāls gaismu un video stāsts. Uzvedums ilgs septiņas minūtes un atkārtosies ik pēc 10 minūtēm. Radot iespēju uzvedumu noskatīties atkārtoti un vēlamā laikā svētku nedēļas nogalē, Jāņa Čakstes laukumā tas būs skatāms un baudāms šovakar un rītvakar no plkst.19 līdz 23. Muzikālo gaismas stāstu uz ūdens piedāvā SIA "Artistic". Tā muzikālo noformējumu veidojis Jānis Ivuškāns, video projekcijas izstrādājis Ritvars Embrekts.

Sirdīs un domās esot kopā ar ukraiņu tautu un apmeklējot svētku pasākumu, ikviens aicināts atsaukties akcijai - ziedot sveces un parafīnu, lai varētu izgatavot ierakumu sveces nogādāšanai Ukrainā valsts aizstāvju vajadzībām. Tāpat kā Lāčplēša dienā Jāņa Čakstes laukumā šim nolūkam tiks izvietota ziedojumu kaste.

Valsts svētkos Liepājas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Ņemot vērā, ka svētku norises drošībai 18.novembrī ir plānoti satiksmes ierobežojumi ap Jāņa Čakstes laukumu un pieguļošajām ielām, pašvaldība aicina iedzīvotājus nokļūšanai no un uz centru izvēlēties sabiedrisko transportu.

Talsu pilsētas laukumā plkst.20 notiks brīvdabas koncerts "Mana dziesma Latvijai", kurā piedalīsies Dita Lūriņa, Ainars Mielavs, Jānis Paukštello, Daumants Kalniņš un pavadošā grupa.

Kuldīgas Rātslaukumā plkst.18 izskanēs svētku koncerts, kurā piedalīsies novada kopkoris un solisti.

No plkst.17 līdz 18 un no plkst.19.30 līdz 20.30 Ventas rumbu izgaismos Latvijas karoga krāsās.

Saldū valsts svētku koncerts "Dziesma Latvijā" notiks plkst.14.00 Saldus Mūzikas un Mākslas skolu akustiskajā koncertzālē, Avotu ielā 12a. Brocēnos svētku koncerts "Latvijas [pa]zīmes. Deju gleznas vienā daļā" notiks plkst.17 Brocēnu Kultūras centrā. Ezeres Kultūras namā svētku koncerts notiks plkst.19, un tajā piedalīsies Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš.

Grobiņas pilsdrupās no plkst.17.45 ikviens gaidīts uz valsts svētku koncertu "Mana dziesma", kurā uzstāsies grupa "Sudden lights" un Dienvidkurzemes novada amatierkolektīvi - jauniešu deju kolektīvs "Spararats", Grobiņas jauktais koris "Vēl", Medzes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Ilūzija" un bērnu vokālais ansamblis "Mammas Gammas bērni", Bārtas kultūras nama jauniešu vokālais ansamblis, kā arī Ginta Latiša, Renārs Juzups un Inga Pirtniece.

Priekulē no plkst.18 priekulnieki un viesi aicināti piedalīties svētku sarīkojumā "Satikšanās pie laika". Sarīkojums sāksies ar tradicionālo valsts svētku lāpu gājienu. Šogad lāpu gājiens pirmo reizi sāksies no Ģimeņu dārza, bet turpināsies kā ierasts - līdz Zviedru vārtiem, kur norisināsies svētku mirklis ar Priekules kultūras nama amatiermākslas kolektīvu, Priekules vidusskolas un Priekules Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu, Priekules luterāņu draudzes un Priekules baptistu draudzes koru piedalīšanos. Sarīkojuma noslēgumā īpašs pārsteigums - Ritvara Embrekta animētu projekciju stāsts uz Zviedru vārtu sienas, kas atkārtoti būs skatāms līdz pat plkst.22.

Aizpute aicina no plkst.17 doties pastaigā pa lāpu un sveču liesmu izgaismoto pilsētu, kuras laikā ikviens arī aicināts ar savu līdzpaņemto sveci iedegt gaismu Latvijai. Kā īpašs akcents - Latvijas karoga krāsās izgaismotās Aizputes Jaunās pilsmuižas, pilsētas pārvaldes un tūrisma informācijas centra ēkas. Svētkus Aizputē noslēgs ar balli Aizputes kultūras namā.

Ventspils novada Usmas tautas namā plkst.19 pasākums "Citāds 18.novembris", kur ielūdz Minn` Slieciņ` un Griet` Jāņtārpiņ`. Pie stīgām - Pēter`s Landman`s no Užav`. Ziru tautas namā plkst.16 notiks valsts svētku koncerts "Latvija, Tu mana vienīgā", bet plkst.18 valsts svētku pasākums plānots Zlēku kultūras namā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas