Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

KNAB rosina saukt pie atbildības Jēkabpils pašvaldības uzņēmuma amatpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina saukt pie kriminālatbildības trīs personas saistībā ar kādas Jēkabpils pašvaldības kapitālsabiedrības finanšu līdzekļu iespējamo prettiesisko izlietošanu privātajām vajadzībām, radot būtisku kaitējumu pašvaldības interesēm, portālu Diena.lv informēja KNAB.

Kriminālprocesa materiālus KNAB nosūtījis Jēkabpils rajona prokuratūrai.

Materiāli liecina, ka Jēkabpils pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersona ļaunprātīgi izmantojusi savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un laika posmā no 2007.gada novembra līdz 2009.gada decembrim no kapitālsabiedrībai piederošajiem finanšu līdzekļiem apmaksājusi izdevumus par apsaimniekošanu un siltumenerģijas patēriņu pašai un tās radiniekiem piederošajos nekustamajos īpašumos.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp amatpersonas radinieku un kādu šīs pašvaldības kapitālsabiedrības darbinieku uzņēmuma vārdā ar atpakaļejošu datumu ir noslēgta fiktīva vienošanās, kuras rezultātā no pašvaldības uzņēmuma finanšu līdzekļiem amatpersonas radiniekam tika kompensēti apsaimniekošanas izdevumi par it kā tās veiktajiem remontdarbiem savā īpašumā. Tāpat izmeklēšanā secināts, ka jau pēc KNAB pārbaudes uzsākšanas šīs amatpersonas radinieks ir viltojis dokumentus, kādas citas personas vārdā, parakstot maksājuma uzdevumu un veicot apmaksu par siltumenerģijas patēriņu tam piederošajā nekustamajā īpašumā.

KNAB rosina saukt pie kriminālatbildības Jēkabpils pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersonu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, tās radinieku – par dokumentu viltošanu un krāpšanu personu grupā, kā arī šīs kapitālsabiedrības darbinieku – par noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu.

Pēc Jēkabpils domes kapitālsabiedrības iesnieguma KNAB izmeklētājs šī kriminālprocesa ietvaros ir pieņēmis lēmumu atzīt pašvaldību par cietušo saistībā ar tai nodarīto zaudējumu 1 859 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas