Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB izbeidzis kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Ķekavas novada pašvaldībā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izbeidzis kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Ķekavas novada pašvaldībā.

Iestāde 2021.gada 23.aprīlī bija sākusi kriminālprocesu, kurā izmeklēja iespējamu dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās saistībā ar projektu par Ķekavas novada ciema teritorijas labiekārtošanas darbiem.

Pērn decembrī KNAB šo kriminālprocesu noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ izbeidza, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki pērn maijā bija ieradušies pie Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires (JV), taču politiķe toreiz uzsvēra, ka tas noticis tāpēc, ka viņa ir domes priekšsēdētāja un var sniegt visplašāko informāciju par norisēm pašvaldībā.

KNAB jau iepriekš bijis iesaistīts iespējamu nelikumību vētīšanā Ķekavas pašvaldībā. LETA jau rakstīja, ka 2020.gada vasarā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādīja apsūdzību Ķekavas novada pašvaldības deputātam un bijušajam basketbolistam Aigaram Vītolam (LZS) par 30 000 eiro kukuļa pieprasīšanu. Vēl vienai personai apsūdzība tika uzrādīta par starpniecības kukuļošanā mēģinājumu. Kriminālvajāšanu rosināja sākt KNAB.

Tāpat ziņots, ka aizturēšanas brīdī Vītols bija Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks.

Lai gan Vītols publiski noraidījis aizdomas kukuļošanā, viņš paziņojis, ka līdz apstākļu noskaidrošanai atkāpsies no vietnieka amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas