Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ķekavas novadā mežā atrod zemē ieraktas mucas ar šķīdinātāju

Svētdien, 24.martā, plkst. 14:54, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma informāciju, ka Ķekavas novada mežā ir atrastas mucas ar nezināmas izcelsmes vielu. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mežā atrodas piecas mucas, kurās atrodas organiskais šķīdinātājs.

Daļa no mucām bija ieraktas zemē. Noplūde no mucām netika konstatēta. Ugunsdzēsēji nodeva informāciju vides dienesta pārstāvjiem, norobežoja notikuma vietu un atstāja to pašvaldības policijas pārziņā. 

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 112 izsaukumus. Kopumā dzēsti 73 ugunsgrēki, to skaitā 16 kūlas ugunsgrēki, veikti 30 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki, viens cilvēks gāja bojā.

Šorīt, plkst. 05:59, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Melnsila ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā aptuveni 45 gadus vecs vīrietis. 

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 01:57, VUGD devās uz izsaukumu Matīsa ielā, Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamajā mājā bija aizdegusies siena pie kamīna 3m2 platībā. Sadūmojuma dēļ no ēkas tika evakuēti pieci cilvēki. Ugunsgrēkā cieta 1,5 mēnešus vecs bērns, kurš tika hospitalizēts. 

Sestdien, plkst. 21:17, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Griškānu novadā deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, dzīvojamā māja jau dega ar atklātu liesmu un tai bija iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta apmēram 45 gadus vecs vīrietis, kurš guva grieztas brūces. Kopējā degšanas platība bija 90m2. 

Sestdien, plkst. 18:58, ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Sakstagala pagastu, kur dzīvojamajā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega ap metāla dūmvadu aptīta siltumizolācijas vate 2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 62 gadus veca sieviete, kura pati saviem spēkiem bija centusies nodzēst ugunsgrēku un nokrita no bēniņiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas