Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jelgavā vakar nolijis vairāk nekā trešdaļa mēneša normas

Jelgavā vakar nolija aptuveni 30-45% no mēneša normas, informēja pašvaldības pārstāve Līga Klismeta.

Lietus ūdens, kas applūdināja pilsētas ielas un krustojumus, aizplūda aptuveni trīs stundu laikā pēc intensīvā lietus. Šobrīd atsevišķos grāvjos vēl saglabājies augsts ūdens līmenis, bet tas pamazām aizplūst. Negaisa laikā pilsētā nolauzti vairāki zari un koki, un šodien tiek organizēta to savākšana. Pilsētas apsekošana turpinās, lai apzinātu citus spēcīgo nokrišņu un negaisa radītos postījumus.

Pašvaldības operatīvās informācijas centrs informē, ka meteoroloģiskajā stacijā Rūpniecības ielas un Tērvetes ielas krustojumā vakar no plkst.18 līdz plkst.23.09 fiksētais nokrišņu daudzums ir 32,14 milimetri uz kvadrātmetru, bet Rīgas ielas un Brīvības bulvāra stacijā no plkst.18.10 līdz plkst.22.06 fiksēti 24,4 milimetri uz kvadrātmetru. Savukārt vēja brāzmas negaisa laikā sasniedza 16 metrus sekundē.

Ņemot vērā nokrišņu daudzumu, ielu un zemāko krustojumu applūšana ir likumsakarīga, jo lietus ūdens novades sistēma nespēj paņemt pretī uzreiz visu ūdens daudzumu. Pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība" norāda, ka situācija pilsētā normalizējusies aptuveni trīs stundu laikā pēc stiprās līšanas.

Vakar vakarā par applūšanu saņemtas ziņas no 15 adresēm. Šorīt ūdens visur jau ir aizplūdis. "Kopumā būtiski postījumi nav fiksēti. Ceļu un ielu infrastruktūra nav bojāta, un arī izskalojumi nav novēroti. Speciālisti gan vēl turpina apsekot pilsētu," informē "Pilsētsaimniecības" pārstāve Līga Brūvere, papildinot, ka pēc lietusgāzes saņemtas arī sūdzības par pārplūdušiem grāvjiem, taču šobrīd arī tur ūdens līmenis samazinās.

Stiprais vējš gan radīja problēmas ar gūlijām. Proti, vēja laikā uz ielām bija sakrituši zari un lapas, kas nosprostoja gūlijas, taču, konstatējot problēmu, tās uzreiz tika tīrītas, lai paātrinātu ūdens novadi no ielām.

Šodien atkārtoti no sanešiem un nopļautās zāles tiks attīrītas gūlijas Loka maģistrālē, Uzvaras ielā, Ausekļa ielā, Izstādes ielā, Filozofu ielā, Tērvetes ielā, Kastaņu ielā, Vīgriežu ielā, Lietuvas šosejā un Miera ielā. Tāpat tiks veikta attīrīšanas bloku tīrīšana no sanešiem Jāņa Čakstes bulvārī, tīrīti Tērvetes un Jāņa ielu sūknētavas grozi un restes pie ieplūdes. Visas sūknētavas ir darba kārtībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji vakar snieguši palīdzību Vīgriežu ielā, Sporta ielā, kā arī Miezītes ceļā, kur uz automašīnām bija uzkrituši koki. Visos trijos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot motorzāģi, kokus sazāģēja un automašīnas atbrīvoja. Cilvēki notikumos nav cietuši. Tāpat ugunsdzēsēji glābēji Vīgriežu ielā, kur no daudzdzīvokļu ēkas jumta bija atrauta skārda loksne, demontēja to, novēršot apdraudējumu iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas