Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jēkabpils mērs Kraps atkāpjas no amata un aptur darbību LA

Īsi pirms šodien gaidāmās Jēkabpils domes sēdes, kurā paredzēts apstiprināt pašvaldības budžetu, par atkāpšanos no mēra amata un darbības apturēšanu partijā Latvijas attīstībai (LA) paziņojis iepriekš Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) aizturētais Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.

Saistībā ar KNAB noteikto aizliegumu ieņemt amatu nespējot pašlaik pilnvērtīgi turpināt pildīt sava ieņemamā amata pienākumus, viņš ir nolēmis atkāpties no Jēkabpils domes priekšsēdētaja amata. Šādi viņš rīkojoties, jo vēloties nodrošināt, lai pašvaldības darbā nerastos nekādi šķēršļi.

"Saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par sākto kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām pašvaldības kapitālsabiedrību veiktajos iepirkumos vēlos vēlreiz publiski apstiprināt, ka neesmu veicis nekādas nelikumīgas darbības un esmu pilnā apmērā gatavs sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm, lai pierādītu, ka šīs apsūdzības manā virzienā ir nepamatotas," paziņojumā medijiem raksta Kraps.

Viņš apstiprināja, ka ir sniedzis liecības un atbildējis uz visiem uzdotajiem jautājumiem, kas saistīti ar amatpersonas pienākumu izpildi un domes pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību. Politiķis arī turpmāk esot gatavs publiski atbildēt un skaidrot izvirzīto apsūdzību nepamatotību.

"No savas puses vēlos pateikt milzīgu paldies komandai, ar kuru kopā pēdējā gada laikā Jēkabpilī tika realizēta virkne pilsētai nozīmīgu projektu. Tāpat vēlos pateikties Jēkabpils iedzīvotājiem, kas deva enerģiju un pozitīvi novērtēja Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sakārtošanu un domes rūpes par iedzīvotāju labklājību," pauda Kraps.

Ideju, potenciāli darāmo darbu un uzlabojumu saraksts viņam esot garš, tāpēc Krapam gribētos "cerēt un ticēt, ka dome turpinās mūsu uzsākto virzienu tik pat enerģiski un profesionāli kā mana līdzšinējā komanda".

"Apzinoties šībrīža situāciju un saprotot, ka iespējamā lietas izskatīšana var ieilgt, nevēlos, lai šajā visā lietā nepamatoti tiktu ierautas un piesauktas organizācijas, kuras pārstāvu," norādīja politiķis.

Līdz ar to viņš pēc paša vēlēšanās ir pieņēmis lēmumu lūgt apturēt savu darbību LA, lai kolēģi nekādā mērā netiktu ierauti šajā skandālā, "kamēr neesmu pierādījis patiesību".

Aģentūrai LETA Kraps atklāja, ka lēmumu par turpmāko darbu domē kā deputātam un arī startu gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās viņš pieņems tuvākajā laikā. Taču šodien plkst.13 sasauktajā domes sēdē viņš piedalīsies.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Kraps.

KNAB 21.janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tostarp 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Kriminālprocesā KNAB aizturēja četras personas, kuras patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. LETA jau rakstīja, ka starp aizturētajiem bija Kraps, deputāts Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītājs Guntars Leitāns.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas