Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izmantojot pērno sniegu, Žagarkalns atklāj slēpošanas sezonu

Cēsu atpūtas komplekss Žagarkalns sestdien iecerējis atklāt ziemas slēpošanas sezonu, liecina trases pārstāvju publiskotā informācija.

"Žagarkalns" informē, ka sezona tiks atklāta plkst.12. Pirmajā dienā darbosies divi pacēlāji, būs atvērta kafejnīca, strādās inventāra noma un sporta preču veikals. Pirmajā dienā slēpošanas iespējas būs līdz plkst.23. 

Savukārt svētdien atpūtas komplekss "Žagarkalns" strādās no plkst.10 līdz 21, pirmdien un otrdien - no plkst.13.

LETA jau ziņoja, ka salīdzinājumā ar citām Latvijas atpūtas vietām agrāka sezonas sākšana "Žagarkalnā" ir iespējama, jo otro vasaru uzņēmums zem īpaša seguma glabāja iepriekšējās ziemas izskaņā sarūpētos sniega krājumus. 

Atpūtas kompleksa pārstāvji atzīmē, ka pagājušā gada sniega krājumi ir labi saglabājušies, līdz ar to šonedēļ tika atsegta sniega kaudze un sākts izlīdzināt sniegu "Cīruļkalna" nogāzē.

Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" pārstāvis aģentūrai LETA pastāstīja, ka slēpošanas trasēm pirmo sniegu sāks pūst drīzumā, taču šonedēļ tas vēl nenotiks.

Runājot par ziemas sezonas atklāšanu, "Milzkalna" pārstāvis par tuvākajām divām nedēļām bija skeptisks, bet provizoriski plāno sezonu atklāt decembra vidū vai pat vēlāk. Kā skaidroja atpūtas kompleksa pārstāvis, patlaban laikapstākļi ir mainīgi un par siltu.

Baldones novada atpūtas kompleksa "Riekstukalns" pārstāvji aģentūrai LETA atzina, ka šonedēļ sākuši pūst mākslīgo sniegu, bet tas vēl nav izdevies pietiekamā daudzumā. Kā skaidroja "Riekstukalna" pārstāvis, iespējams, sniegu varētu turpināt pūst nedēļas nogales naktīs. Savukārt ziemas sezonas atklāšanu pagaidām esot grūti prognozēt - visticamāk, ka to atklās janvārī, kad varētu būt noturīgāks sals, bet tas būs atkarīgs no laikapstākļiem.

Talsu novada atpūtas kompleksa "Kamparkalns" pārstāvis sacīja, ka, ņemot vērā siltos laikapstākļus Kurzemē, tuvākajā laikā uzņēmums netērēs laiku un resursus sniega pūšanai. 

"Mēs nogaidīsim, kad būs stabili -3 vai -5 grādi, tad sāksim nopūst trasi ar sniegu, taču, ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, grūt prognozēt, kad būs noturīgais sals," atklāja atpūtas kompleksa pārstāvis.

"Kamparkalna" pārstāvis atzīmēja - ja sals iestāsies agrāk par janvāri, sniega pūšanu sāks agrāk, bet līdz tam sekos līdzi gaisa temperatūrai.

Savukārt "Žagarkalnam" blakus esošā slēpošanas un atpūtas parka "Ozolkalns" pārstāvis norādīja, ka sniegu vēl neplāno pūst. Viņu iepriekšējā pieredze liecinot, ka šādos laikapstākļos uzpūstais sniegs ir atkārtoti jāatjaunina. "Ozolkalns" slēpošanas sezonu provizoriski plāno sākt ne ātrāk par janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas