Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Nākamgad maršrutā Ventspils-Nīnashamna darbu sāks divi jauni Stena Line prāmji

Turpinot paplašināt savu darbību Baltijas jūrā un investējot apmēram 200 miljonus eiro, Zviedrijas prāmju kompānija Stena Line 2022.gadā Ventspils-Nīnashamna maršrutā plāno norīkot divus jaunus energoefektīvus prāmjus, aģentūrai LETA pavēstīja Stena Line pārstāvji.

Kompānijā skaidroja, ka jaunie prāmji papildinās "Stena Line" floti, palielinot pasažieru salona ietilpību par 33%, kā arī nodrošinot gandrīz 25% lielāku kravas ietilpību un 30% augstāku energoefektivitāti salīdzinājumā ar esošajiem kuģiem.

"E-Flexer" tipa prāmji būs 240 metru gari, tajos būs 263 kajītes, 1200 pasažieru ietilpība, 3600 līnijmetru kravu vienībām, kas ļaus palielināt kravas ietilpību par 25% un pasažieru salona ietilpību par 33%.

Pašreiz notiek prāmju būvēšana Ķīnas kuģu būvētavā "CMI Jinling".

"Mēs turpinām augt kopā ar mūsu klientiem, nostiprinot savas pozīcijas un floti visā Baltijas jūrā. Reģionā joprojām palielinās pieprasījums pēc lielākām jaudām, jo paplašinās kravu pārvadājumu klientu loks, un arī pasažieri pandēmijas laikā izvēlas ceļošanu ar prāmi kā drošu transporta veidu. Šie lielie, modernie un degvielas patēriņa ziņā ekonomiskie nākamās paaudzes kuģi ir mūsu flotes modernizācijas un arī ilgtspējīgas kuģniecības attīstības flagmaņi," sacīja "Stena Line Group" izpilddirektors Niklass Mortensons.

"Stena Line" nodrošina kravu un pasažieru pārvadājumus Baltijas jūrā. Tostarp kompānija nodrošina arī pārvadājumus maršrutos Ventspils-Nīnashamna (Zviedrija) un Liepāja-Trāveminde (Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas