Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Epidemiologi iesaka Covid-19 ierobežojošos pasākumus ieviest vēl vairākās pašvaldībās

Epidemiologi iesaka Covid-19 ierobežojošos pasākumus, kādi jau ir spēkā Kuldīgas novadā un Daugavpilī, ieviest vēl vairākās pašvaldībās, piektdien žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālisti ierosinājuši papildu ierobežojos pasākumus uz noteiktu laiku, lai preventīvi neļautu infekcijai izplatīties caur sociāliem kontaktiem.

"Mēs neuzskatām par pareizu attiecināt vienādus pasākumus uz visu Latvijas teritoriju, uz visām pilsētām un novadiem, un pagastiem, arī uz tiem, kur nav neviena saslimšanas gadījuma un varbūt arī nebūs tuvākajā laikā. Mēs pielietojam to stratēģiju, ko atbalsta Eiropas Savienībā," sacīja SPKC pārstāvis.

Viņš skaidroja, ka mērķtiecīgi pasākumi nepieciešami tajās teritorijās, kur saslimstība pieaug un situācija ir apdraudoša. Patlaban šādi pasākumi ir spēkā Daugavpilī un Kuldīgas novadā, un epidemiologi iesaka paplašināt ierobežojošos pasākumus, ieskaitot arī interešu izglītības nodarbību ierobežošanu.

Šādi pasākumi varētu būt ieviesti Aizputes novadā, kur esot apdraudoša situācija saistībā ar Covid-19 kādā izglītības iestādē un arī ārpus tās, kā arī Dundagas novadā, kur uzliesmojums saistīts ar ražotni, Olaines un Talsu novados. Ierobežojumi varētu skart arī Krāslavas novadu, kur saslimstība izplatījusies ārpus izglītības iestādes, tāpat sarakstā ir Daugavpils, kā arī Kuldīgas novads. "Arī Valmierā apsveram, jo inficēto skaits ir liels," atzina Perevoščikovs, taču situācija pilsētā vēl tiek monitorēta.

Valdība šodien lems par drošības pasākumu pastiprināšanu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - kopumā 137 jauni saslimšanas gadījumi.

Pagājušajā diennaktī veikts 4551 Covid-19 tests, bet pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 3%. SPKC iepriekš norādījis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas