Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Daugavpils novadā par cigarešu kontrabandu aizturēti trīs vīrieši

Šā gada 10.februārī  Daugavpils novada Tabores pagastā par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu Valsts robežsardzes amatpersonas aizturēja vienu Lietuvas un divus Latvijas pilsoņus, un izņēma 180 tūkstošus cigarešu Premjer ar Baltkrievijas akcīzes markām. 

Trešdienas rītā, pārbaudot informāciju par kontrabandas preču pārvietošanu, Tabores pagastā pie kādas viensētas robežsargi novēroja automašīnu VW Transporter. Automašīnas vadītājs, pamanot robežsargus, metās bēgt. Likumpārkāpēja aizturēšanā robežsargiem nācās pielietot fizisku spēku. Vīrietis izrādījās 1975.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, kuru pēdējā pusgada laikā robežsargi par cigarešu kontrabandu notver jau otro reizi.

Gandrīz vienlaicīgi netālu no notikuma vietas uz autoceļa tika apturēta automašīna Audi A6, un uz aizdomu pamata par līdzdalību akcīzes preču nelikumīgā pārvietošanā aizturēti automašīnas vadītājs un pasažieris, abi Latvijas pilsoņi.

Veicot automašīnas VW Transporter kratīšanu, robežsargi konstatēja 180 tūkstošus kontrabandas cigarešu.

Par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa materiāli, izņemtā prece un aizturētie likumpārkāpēji nodoti VID Muitas policijas pārvaldei.

Ar Rīgas Ziemeļu rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša lēmumu Lietuvas pilsonim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt abi aizturētie Latvijas pilsoņi atzīti par aizdomās turētajiem muitošanai pakļauto preču nelikumīgajā pārvietošanā lielā apmērā, personu grupā, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas