Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 atklāts Saulkrastu slimnīcā un sociālās aprūpes mājā, kā arī pansionātā Rēzeknē

Covid-19 konstatēts astoņiem darbiniekiem un deviņiem pacientiem pašvaldības SIA Saulkrastu slimnīca, kā arī sociālās aprūpes mājas diviem darbiniekiem un septiņiem klientiem, aģentūru LETA informēja Saulkrastu novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Stjade. Tāpat 20 Covid-19 gadījumi klientiem un darbiniekiem konstatēti pansionātā Rēzeknē.

Darbinieku un klientu testēšana veikta nekavējoties pēc tam, kad vienam sociālās aprūpes mājas klientam konstatēts Covid-19, par ko saņemts informācija no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas.

"Situācija ir bīstama ar to, ka šobrīd konstatētajos 26 Covid-19 gadījumos vīrusa simptomi nav novēroti, līdz ar to ir īpaši svarīgi apzināt kontaktpersonas, lai veiktu kontaktpersonu pārbaudi," atzina Stjade.

Pašlaik Saulkrastu slimnīcas un sociālās aprūpes mājas vadītājas sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), lai pieņemtu lēmumus par turpmāko abu iestāžu darbību, traumpunkta darbību, slimnīcas telpās esošo pakalpojumu sniedzēju darbību. Pašvaldība aicina tuvākajā laikā, līdz turpmākai informācijai, neapmeklēt attiecīgās iestādes, ievērot visus valstī noteiktos drošības līdzekļus.

Slimnīcas valdes locekle Santa Ancāne norādīja, ka pašlaik notiek nopietns darbs, lai pieņemtu lēmumus par rīcību tuvākajās dienās.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA) šodien arī sasaucis krīzes vadības grupu sēdi, kuras laikā nolemts visām pašvaldības iestādēm maksimāli organizēt darbu attālināti. Tāpat dots uzdevums slimnīcas un aprūpes mājas vadītājām organizēt darbu, norobežojot veselos pacientus, un pieņemt lēmumus turpmāko iestāžu darbībai.

Līcis arī aicina iedzīvotājus ievērot visus valstī noteiktos spēkā esošos noteikumus saistībā ar Covid - 19, ievērot divu metru distanci un sekot līdzi savam veselības stāvoklim. 

Saskaņā ar SPKC datiem uz otrdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Saulkrastu novadā bija seši.

Tikmēr Rēzeknes pansionātā 21.oktobrī viens no pansionāta klientiem tika aizvests uz slimnīcu, kur 23.oktobrī viņš mira. Tajā pašā dienā saņemti Covid-19 analīžu rezultāti, kas izrādījās pozitīvi.

Ņemot vērā analīžu rezultātus, pārbaudīti visi pansionāta klienti un darbinieki. Saņemot analīzes, noskaidrojās, ka Covid-19 konstatēts 12 klientiem un astoņiem darbiniekiem.

"Tika izstrādāts rīcības plāns un instrukcija, kā pansionātā ierobežot vīrusa izplatību. Darbinieki ar pozitīvajiem analīžu rezultātiem aizsūtīti uz izolāciju, savukārt kontaktpersonas atrodas karantīnā. Visi saslimušie klienti ir norobežoti un izvietoti atsevišķā ēkas stāvā, kur tiek stingri uzraudzīts viņu veselības stāvoklis," apgalvoja Rēzeknes pašvaldības Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns

Komentējot situāciju, Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņa) aicināja iedzīvotājus nopietni attiekties pret valsts un pašvaldības noteiktajiem ierobežojumiem.

"Aicinu iedzīvotājus sekot līdzi savam veselības stāvoklim un jebkādu aizdomu gadījumā sazināties ar ģimenes ārstu. Tikai ar savu atbildību mēs varēsim vīrusa izplatību ierobežot. Šobrīd ļoti svarīgi, lai mēs varētu izsekot vīrusa izplatības gaitu un to ierobežot," teica pilsētas mērs.

Pašvaldība un Sociālais dienests aicina iedzīvotājus ievērot spēkā esošos ierobežojumus, publiskās vietās lietot mutes un deguna aizsegus, ievērot distanci un tīrīt rokas ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem uz otrdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Rēzeknē ir 25.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas