Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID muitas darbinieki atklāj nedeklarētu skaidru naudu - vairāk nekā 25 tūkstošus eiro

Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa kādas personas mēģinājumu nedeklarējot ievest Latvijā skaidru naudu 25 650 eiro apmērā. Nedeklarētā skaidrā nauda bija paslēpta robežas šķērsotāja personīgajās mantās.

Svētdien, 12.jūlijā, Silenes muitas kontroles punkta darbinieki veica kāda no Baltkrievijas puses iebraukuša mikroautobusa kontroli. Transportlīdzeklim bija Ukrainas numura zīmes. Tajā atradās astoņas personas. Uzsākot kontroli, muitas amatpersonas transportlīdzekļa vadītājam un pasažieriem jautāja, vai personas nepārvieto deklarējamas preces, ievešanai aizliegtus pārtikas produktus un skaidra naudu, vērtspapīrus vai vērtslietas, kuru vērtība pārsniedz 10 000 eiro. No visām personām tika saņemta noliedzoša atbilde. Tomēr pārbaudes laikā pie vienas no personām tika konstatēta nedeklarēta skaidra nauda.

Robežas šķērsotāja apģērba kabatās un somā atradās liels daudzums skaidras naudas – 500, 200, 100 un 50 eiro nominālvērtību banknotes. Kopējā skaidras naudas summa, ko persona mēģināja nelikumīgi ievest Latvijā, bija 25 650 eiro un nedeklarētā nauda tika izņemta. VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 1952 panta 21 daļas par skaidras naudas nedeklarēšanu, šķērsojot Latvijas Republikas ārējo valsts robežu.

VID atgādina: šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai personai ir pienākums deklarēt skaidru naudu, ja tās apmērs ekvivalents vai pārsniedz 10 000 eiro. Fiziskajai personai rakstveidā jāaizpilda skaidras naudas deklarācijas veidlapa, tajā sniegto ziņu patiesumu apliecinot ar parakstu un, šķērsojot valsts ārējo robežu, tā jāiesniedz muitas amatpersonai.

Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas, ko, šķērsojot valsts robežu, ieved Latvijas Republikā vai izved no tās, deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu piemēro naudas sodu divdesmit procentu apmērā no summas, kuru ir pienākums deklarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas