Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

VID liedz ievest valstī 1,3 miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kā arī Daugavpils preču stacijā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 1 308 280 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas kāda kravas vilciena tukšā vagonā, kravas automašīnas degvielas tvertnē un kabīnē izveidotās slēptuvēs, portālu Diena.lv informēja VID.

Pirmdien, 20.maijā, VID Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem, veicot Latvijā iebraucošas kravas automašīnas kontroli, konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītāju guļvietā – abos matračos, kā arī kabīnē zem apšuvuma ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 59 080 Pall Mall markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, 2013.gada 21.maijā lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai.

Piektdien, 17.maijā, Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbiniekiem, veicot no Baltkrievijas Latvijā iebraukušā kravas vilciena kontroli, konstatēja, ka dzelzceļa kravas pavadzīmē nav norādīti vagonam uzliktie nodrošinājumi. Atverot vagonu, atklājās, ka tukšajā vagonā atrodas vienīgi kartona kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā konstatēts, ka šādi Latvijā mēģināts ievest 1 150 000 cigaretes Premjer ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, 17.maijā lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kur jau nākamajā dienā, 18.maijā, uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 3.daļu.

Savukārt ceturtdien, 2013.gada 16.maijā, Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli, atklāja, ka degvielas tvertnē ir izveidota slēptuve. Demontējot degvielas tvertni, tika izņemtas 99 200 cigaretes Winston ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, tajā pašā dienā, 2013.gada 16.maijā, lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kur par to uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 1.daļā minētajām noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas