Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsgrēkos Latvijā gājis bojā viens un cietuši divi cilvēki

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 24 ugunsgrēki, kuros gāja bojā viens un cieta divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vakar deviņstāvu mājā Čiekurkalnā, Rīgā, izcēlās ugunsgrēks un kādā augšējo stāvu dzīvoklī dega sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki, ugunsdzēsēji evakuēja vēl 16 cilvēkus, tomēr viens cilvēks gāja bojā.

Dienestā uzsvēra, ka degušajā dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors. VUGD arī atgādināja, ka kopš šī gada sākuma, dūmu detektori ir obligāti, bet privātmājās nepieciešams arī ugunsdzēsības aparāts.

Plašs ugunsgrēks vakar vakarā izcēlās arī dzīvojamajā mājā Mežaparkā, kur Hamburgas ielā dega divstāvu dzīvojamā māja ar izbūvētu mansarda stāvu 1130 kvadrātmetru platībā.

Veicot dzēšanas darbus cieta viens ugunsdzēsējs, kurš nodots mediķu aprūpē. Šis ugunsgrēks likvidēts plkst.5.06.

Savukārt plkst.14.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Garkalni, kur dega pusotrstāva dzīvojamās mājas bēniņi, mansards un jumts 100 kvadrātmetru platībā. Divu stundu laikā uguns izplatīšanās tika ierobežota un plkst.19.39 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, siens, dēļi un sadzīves mantas, četros gadījumos vieglās automašīnas, bēniņu pārsegums, kombains, piededzis ēdiens, divas dārza mājas, sadzīves mantas, pastkastīte.

Septiņas ugunsnelaimes notikušas Rīgā, divas - citās Latvijas pilsētās, bet 15 - novados.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 49 izsaukumus - 10 reizes sniegta dažāda veida palīdzība iedzīvotājiem, bet vēl 15 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 47, bet cietuši 145 cilvēki. No ūdeņiem līdz šim izcelti 68 noslīkušie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas