Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā par alkohola tirgošanu naktī policija pieķer trīs kafejnīcas

Rīgā par alkohola tirgošanu naktī policija pieķērusi trīs kafejnīcas, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija.

Jūnijā policija veica vairāku kafejnīcu pārbaudes ar kontrolpirkumiem, iegādājoties alkoholiskos dzērienus pēc plkst.22. No sešiem kontrolpirkumiem trīs pirkumos veikala pārdevēji pārdeva alkoholiskos dzērienus pēc atļautā laika.

Skolas ielas kafejnīcā policija jūnijā veica trīs kontrolpirkumus, jo pirmajā pirkuma reizē veikala pārdevēja policistiem pārdeva spirtu saturošu dzērienu promnešanai, nenodrošinot tā patērēšanu uz vietas.

Pārdevēja darījumu nereģistrēja kases aparātā un neizsniedza pirkuma čeku. Tāpat veikala darbiniece nespēja uzrādīt darba līgumu, kā arī kārtības sargi konstatēja, ka kafejnīcā ugunsdzēšamajam aparātam beidzies derīguma termiņš.

Policija mēneša laikā veica vēl divus kontrolpirkumus šajā veikalā, taču nākamajās reizēs pārkāpumi netika konstatēti.

Policija pārbaudīja vēl trīs kafejnīcas, no kurām divās konstatēti pārkāpumi. Jasmuižas ielas kafejnīcā pārdevēja kārtības sargiem pēc plkst.22 pārdeva spirtu saturošu dzērienu, nereģistrējot pirkumu kases aparātā.

Tāpat Prūšu ielas veikala darbiniece policistiem notirgoja alkoholisko dzērienu pēc atļautā laika, kā arī nespēja uzrādīt kases aparāta tehnisko pasi.

Par alkoholisko dzērienu neatļautu mazumtirdzniecību promnešanai vai alkoholisko dzērienu neatļautu piegādi var piemērot naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - kurjeram vai citam piegādātājam - līdz 70 eiro, bet juridiskajai personai - no 70 līdz 1400 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas