Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Papildināts - Jēkabpils novadā mežā nogāzies paraplāns

Sestdien, 4.augustā, Jēkabpils novada Kūku pagasta mežā nogāzies paraplāns, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.

Pēc kritiena 1975.gadā dzimis vīrietis ar smagām traumām nogādāts slimnīcā.

Paraplāns nokritis paraplānu sacensību laikā, aģentūru LETA informēja sacensību organizētāja pārstāvis Mihails Vavilovs.

Viņš sacīja, ka paraplānu vadījis pieredzējis pilots, - negadījums noticis, pilotam neveiksmīgi piezemējoties.

Patlaban cietušā dzīvībai briesmas nedraud, sacīja Vavilovs, taču sīkākus komentārus nevarēja sniegt.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Paraplanierisma federācijas (LPF) pārstāvis Andrejs Puķītis, paraplānu sacensību Latvijas XC kauss Fun Cup organizētāja ir LPF. Šogad sacensības notiek jau piekto gadu un tajās piedalās 31 dalībnieks, to skaitā divi paraplāna piloti no Lietuvas.

Puķītis skaidroja, ka sacensību Latvijas XC kauss Fun Cup formāts ir maršrutlidojumi ar paraplānu. Sacensību dalībniekiem ir jālido pa konkrēti maršrutu un jānokļūst pēc iespējas vairāk kontrolpunktos. Maršrutu, kontrolpunktu daudzumu un secību katrs pilots plāno pats. Sacensību uzvarētājiem tiks pasniegti speciāli sacensībām izgatavoti kausi.

Komentējot sestdien notikušo negadījumu, Puķītis sacīja, ka pilota vadītais paraplāns, visticamāk, distances beigās iekļuvis rotorā jeb lejupejošās gaisa plūsmās un nav varējis veiksmīgi nosēdināt paraplānu. Sacensības notika sestdien laikā no plkst.11 līdz plkst.16. Negadījums noticis ap plkst.15.

Paraplāns un viss sacensībām nepieciešamais inventārs ir cietušā pilota personīgais īpašums, atklāja Puķītis. Viņš arī norādīja, ka cietušais pilots ir no Latvijas.

Svētdien sacensības notiek no plkst.12 līdz plkst.16.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas