Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No daudzstāvu nama Deglava ielā šorīt izglābti 13 cilvēki

Šorīt agri no rīta aizdedzies kāds dzīvoklis Rīgā, A.Deglava ielā, bet no nama izglābti vairāk nekā desmit cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Šorīt īsi pēc plkst.4 VUGD saņēma izsaukumu uz Deglava ielu, kur deviņstāvu mājā dega dzīvoklis un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā ieradās 29 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un divas autokāpnes.

Ugunsdzēsēji uzsāka cilvēku glābšanu. No piedūmotās ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki, bet ugunsdzēsēji izglāba 13 cilvēkus. Viens no izglābtajiem cilvēkiem bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē.

Ap plkst.6 uguns izplatīšanās namā tika ierobežota. Dzīvoklī liesmas bija izplatījušās 40 kvadrātmetru platībā. Darbi notikuma vietā vēl turpinās.

Trešdienas pēcpusdienā glābēji arī steidzās uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas jumts dega 800 kvadrātmetru, otrā un trešā stāva logi un ārsienas 40 kvadrātmetru un riepas pirmajā stāvā - desmit kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbus sarežģīja tas, ka ēkā notika nogruvumi, līdz ar to dzēšana no iekšpuses nebija iespējama un apdraudēja ugunsdzēsējus glābējus.

Liesmu izplatīšanās tika ierobežota, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi vēl šorīt turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas