Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Muitas amatpersonas atklāj 682 000 kontrabandas cigarešu kravas vilcienos

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, novērsa 682 000 cigarešu (34 100 paciņas cigarešu) kontrabandu.

Cigaretes bija paslēptas čuguna sakausējumu kravā.

2022. gada 25. jūnijā Zilupes muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot no  Krievijas puses iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēla analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vienā no vagoniem. Fiziskās kontroles veikšanai tas tika novirzīts uz Rēzeknes II muitas kontroles punktu. Kontroles gaitā muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonā zem čuguna sakausējumu gabaliem ir paslēptas kastes ar cigaretēm.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 490 000 cigarešu (24 500 paciņas cigarešu) NZ ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām un Keno Club bez akcīzes markām.

Savukārt vakar, 2022. gada 30. jūnijā, Indras muitas kontroles punkta amatpersonas skenēšanas attēlu analīzes rezultātā kontrabandas cigaretes atklāja kravas vilcienā, kas iebrauca no Baltkrievijas. Ar cigarešu blokiem tukšā konteinerā bija noklāta visa grīda. Kontrole tika veikta sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, un tās rezultātā izņemti 192 000 cigarešu (9600 paciņas cigarešu) Minsk un NZ ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas