Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mēģina piekukuļot Brasas cietuma uzraugu, lai viņš ienestu ieslodzītajiem aizliegtus priekšmetus

Novembra sākumā Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) Drošības daļas darbinieki sadarbībā ar Brasas cietuma Drošības daļas amatpersonām aizdomās par starpniecību kukuļošanā aizturēja kāda ieslodzītā paziņu, kurš deva naudu Brasas cietuma uzraugam, lai uzraugs piegādātu ieslodzītajiem aizliegtus priekšmetus.

Kā aģentūra LETA uzzināja IeVP, saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, kura izmeklēšanas gaitā noskaidrotas arī ieslodzītās personas, kas kukuļošanu varētu būt organizējušas. Šis ir pirmais gadījums ieslodzījuma vietu darbībā, kad persona tiek aizturēta aizdomās par starpniecību kukuļdošanā.

Kā pastāstīja IeVP vecākā referente Ināra Makārova, IeVP un cietumu Drošības daļu darbinieki negodīgu darbinieku atmaskošanai pastiprinātu uzmanību pievērš ik dienu. Minētajā gadījumā gan Brasas cietuma uzraugs kukuli nepieņēma, bet ne visi darbinieki ir tik godprātīgi.

Kā ziņots, pagājušā gada martā IeVP sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju aizturēja Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas darbinieku, kurš mēģināja ieslodzītajiem piegādāt neatļautus priekšmetus. Nu šis negodīgais darbinieks pats ir nonācis Centrālcietuma kamerā.

Savukārt pagājušā gada septembrī IeVP Drošības daļas darbinieki sadarbībā ar Brasas cietuma Drošības daļas darbiniekiem aizturēja cietuma Uzraudzības daļas inspektoru, kurš mēģināja ieslodzītajiem piegādāt aizliegtus priekšmetus un vielas. Arī šis darbinieks patlaban jau atrodas otrpus Centrālcietuma restēm.

Uz tiesas sola par tāda paša nozieguma pastrādāšanu ir sēdies vēl kāds Rīgas Centrālcietuma Uzraudzības daļas inspektors, taču viņa lietā spriedums vēl nav stājies spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas