Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lūdz apsūdzēt vēl vienu ar Baltijas antifašistiem saistītu personu par spiegošanu Krievijas labā

Valsts drošības dienests (VDD) 16.oktobrī rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vēl vienu personu, kas spiegojusi Krievijas labā, pildot konkrētus noziedzīgās organizācijas Baltijas antifašisti uzdevumus, aģentūru LETA informēja VDD.

VDD izmeklēšanas gaitā konstatējis, ka persona noziedzīgās organizācijas vadītājiem sniedza informāciju par NATO militārās tehnikas pārvietošanos, izvietojumu un kaujas spējām Latvijas teritorijā, zinot, ka šo informāciju plānots nodot Krievijas specdienestiem.

Tāpat persona organizācijas kontaktpersonas uzdevumā bija vākusi un apkopojusi informāciju par plānotajiem iepirkumiem Latvijā, kas saistīti ar militāro jomu un Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Kriminālprocess pret šo personu ir izdalīts no tā dēvētās "Baltijas antifašistu" kriminālprocesa, inkriminējot Krimināllikumā minēto noziegumu, proti, spiegošanu. Konkrēto personu VDD aizturēja šā gada 29.martā.

Atbalstu šā gadījuma izmeklēšanā VDD sniedza Militārās izlūkošanas un drošības dienests.

Jau ziņots, ka šā gada 16.oktobrī VDD lūdzis prokuratūru apsūdzēt arī kādu taksistu par 23 īstenotiem spiegošanas gadījumiem noziedzīgās organizācijas "Baltijas antifašisti" uzdevumā.

Tāpat ziņots, ka VDD 10.oktobrī ir rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret sešiem Latvijas valstspiederīgajiem par noziedzīgās organizācijas "Baltijas antifašisti" vadīšanu un piedalīšanos šīs organizācijas pastrādātajos noziegumos, tomēr daļa no potenciālajiem apsūdzētajiem Latvijā nemaz neatrodas.

Viena no iesaistītajām personām ir prokremliskā aktīviste Tatjana Andrijeca, kura aptuveni astoņus mēnešus pavadīja apcietinājumā. Citi potenciālie apsūdzētie ir Aleksandrs Žguns, Staņislavs Bukains, Sergejs Vasiļjevs, Viktorija Matule un Romans Samuļs.

Vasiļjevs presē minēts kā Baltijas antifašistiem" līderis, kurš arī uzstājies Kremļa kontrolētajos propagandas medijos. Patlaban viņš atrodas ārpus Latvijas. Savukārt Samuļs pārcēlies uz dzīvi Baltkrievijā, kur propagandas medijiem kritizējis Latviju.

Matule bija viena no cilvēkiem, kuri pērn 10.maijā pulcējās pie okupācijas pieminekļa Pārdaugavā. Žguns darbojas biedrībā "Rodina", kas savulaik Rīgā vēlējās organizēt pasākumu "Krievu maršs" 9.maijā, kā arī biedrībā "Pribaltijskij kazačij krug". Bukains savulaik vadījis prokrievisko organizāciju "GVD Baltija" un iepriekš VDD viņu savos pārskatos minējusi starp Krievijas tautiešu politikas atbalstītājiem. Viņu 2015.gadā Rīgā aizturēja aizdomās par izstādes "Maidana cilvēki" bojāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas