Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Latvija izdevusi Bulgārijai 2,3 kilogramu marihuānas kontrabandā apsūdzēto vīrieti

Šā gada janvārī Latvija izdevusi Bulgārijai 1981.gadā dzimušo Bulgārijas pilsoni, kurš pērn maijā tika aizturēts Rīgas lidostā ar 2,3 kilogramiem marihuānas.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, minētajam vīrietim Latvijā jau bija uzrādīta apsūdzība, viņa lieta pat bija nosūtīta izskatīšanai Rīgas rajona tiesā, tomēr spriedumu apsūdzētais tā arī nesagaidīja.

Šēnberga pastāstīja, ka vīrietis tika izdots Bulgārijai, jo tur viņš bija izsludināts meklēšanā par zādzībām un dažādām laupīšanām.

Kā ziņots, 2012.gada 10.maijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas sadarbībā ar kinologu un darba suni pārbaudīja kādu 1981.gadā dzimušu Bulgārijas pilsoni. Muitnieki atklāja, ka aiz vīrieša apģērba, kā arī viņa ceļojuma koferī ievietotās mugursomas oderē ir paslēpta narkotiskā viela kanabiss jeb marihuāna, kuras kopējais svars - 2,3 kilogrami. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes ekspertu aplēsēm, atrastās marihuānas cena "melnajā tirgū" varēja būt ap 23 000 latu.

Tajā pašā dienā pret šo personu tika sākts kriminālprocess, bet divas dienas vēlāk Rīgas rajona tiesa Bulgārijas pilsonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Izmeklētāji noskaidroja, ka persona noziedzīgo nodarījumu izdarījusi, atrodoties narkotisko vielu ietekmē. Tika konstatēts, ka aizturētais narkotikas lieto regulāri, turklāt Bulgārijā viņš jau ir ārstējies no kokaīna atkarības, bez tam savā mītnes zemē vīrietis arī sodīts par noziedzīgiem nodarījumiem, kas nav saistīti ar narkotikām.

2012.gada 15.novembrī VID Muitas kriminālpārvalde minēto lietu nosūtīja Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, bet prokuratūra vēlāk lietu nodeva Rīgas rajona tiesai. Īsi pēc tam arī apsūdzētais vīrietis tika izdots Bulgārijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas