Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim Dobeles novada pašvaldības policistiem

Otrdien, 3. novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja krimināllietas materiālus Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim Dobeles novada pašvaldības policijas amatpersonām par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu. Vienai no iepriekšminētajām amatpersonām KNAB inkriminē arī uzkūdīšanu izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

KNAB kriminālprocesu uzsāka šī gada 6. augustā, balstoties uz aizdomām par noziedzīgiem nodarījumiem, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 320.panta otrajā daļā. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā minētais kriminālprocess pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, Krimināllikuma 20.panta trešās daļas un 320.panta trešās daļas noziedzīgiem nodarījumiem, t.i., par kukuļa pieprasīšanu un tā pieņemšanu, kā arī par personas uzkūdīšanu izdarīt noziedzīgu nodarījumu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka viens Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors, iespējams, pieprasīja fiziskai personai kukuli 300 eiro apmērā, lai pret fiziskās personas radinieci netiktu uzsākts kriminālprocess. Pēc kukuļa pieprasīšanas otrs Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors uzkūdīja kukuļa pieprasītāju prettiesisko labumu arī pieņemt. Savukārt trešais Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors, iespējams, šai pašai fiziskai personai pieprasīja kukuli 1500 eiro apmērā, lai pret fiziskās personas radinieci netiktu uzsākta tiesvedība.

KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus prokuratūrai, noslēdz pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par krimināllietas virzību.

KNAB vērš uzmanību, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā. Vienlaikus KNAB uzsver, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas