Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jelgavas cietumā pakāries ieslodzītais

Pēc tam kad Jelgavas cietuma ieslodzītajam Oļegam Stepanovam atteikta iespēja piezvanīt sievai, ar kuru viņš vēlējies nokārtot attiecības, ieslodzītais virtuvē pakāries, aģentūru LETA informēja ieslodzīto organizācijas Gara spēks priekšsēdētājs Ivans Parfenovičs.

Negadījums noticis svētdien, 27.maijā, ap plkst.13. Sabiedrība par notikušo netiekot informēta jau divas diennaktis, norādījis Parfenovičs.

Pēc neoficiālas, bet ticamas informācijas, kas esot organizācijas Gara spēks rīcībā, 50 gadus vecais ieslodzītais, kas uz Jelgavas cietumu etapēts no Anglijas, kur pastrādājis noziedzīgu nodarījumu, par kuru ieslodzījumā viņam bija atlicis pavadīt vēl pusotru gadu, pašnāvības priekšvakarā bija lūdzis dežurējošajam oficierim atļauju no taksofona piezvanīt sievai, kura patlaban atrodas Anglijā, lai nokārtotu attiecības. Kā īsi pirms notikušā skaidrojis vīrietis, to dzirdējuši arī citi ieslodzītie, šis zvans Stepanovam esot bijis ļoti svarīgs. Nesaņemot atļauju piezvanīt, Stepanovs pakāries.

Ņemot vērā to, ka Tieslietu ministrija un Ieslodzījuma vietu pārvalde rūpīgi slēpj informāciju par reālo situāciju ieslodzījuma vietās un šī šogad nav pirmā ieslodzīto pašnāvība ieslodzījuma vietās, organizācijas Gara spēks aktīvisti nolēmuši vērsties pie tiesībsarga, lai viņš izmeklētu šo konkrēto gadījumu.

Šā gada 13.aprīlī Valmieras cietumā pakārās Edmunds Eglītis, 30.aprīlī Jēkabpils cietumā pašnāvību izdarīja 23 gadus vecais Rimants Burments, kuram līdz atbrīvošanai bija atlikušas vien 25 dienas. Tajā pašā cietumā pašnāvību izdarījis vēl viens ieslodzītais. Vēl divi ieslodzītie Valmieras cietumā miruši no narkotiku pārdozēšanas, informēja Parfenovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas