Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jelgavā piedzērusies sieviete pamet tikko dzimušu zīdaini

Pirmdien Jelgavas Pašvaldības policijai divos gadījumos nācies reaģēt uz iedzīvotāju sūdzībām par to, ka māte, būdama pamatīgā alkohola reibumā, nerūpējas par savu tikko dzimušo bērnu, bet kāda vecmāmiņa, būdama pamatīgā skurbulī, nosalšanai pametusi savu trīsgadīgo mazbērnu, ziņo portāls zz.lv.

Kā ziņo policijas pārstāve Inga Remerte, no Pļavu ielas plkst. 16.05 ziņots, ka pagalmā atrodas iereibusi sieviete ar zīdaini. Izsaukuma vietā sastaptā paskaidroja, ka pastaigājoties pamanījusi sievieti, kura atradās alkohola reibuma stāvoklī un auklējusi zīdaini. Pēc tam iereibusī sieviete pametusi zīdaini un devusies prom, bet izsaucēja, to redzot, izlēmusi zīdaini pieskatīt un izsaukt policijas darbiniekus.

Zīdaiņa māte, ieraugot policijas darbiniekus, nevis nākusi pagalmā, bet devusies prom. Sieviete tika panākta un noskaidroti viņas personas dati. Zīdaiņa māte paskaidroja, ka metusies prom, jo cerējusi nogaidīt, kad aizbrauks policijas darbinieki. Uz notikuma vietu tika izsauktas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupas inspektores, kuras pārņēma izsaukumu.

Notikuma vietā Bāriņtiesas priekšsēdētāja pieņēmusi vienpersonisku lēmumu par zīdaiņa, kas dzimis 2012. gada jūnija mēnesī, izņemšanu no ģimenes, jo bērna tēvs nebija sazināms. Zīdainis tika nogādāts pilsētas slimnīcā.

Savukārt pāris minūtes pirms pusnakts plkst. 23.58 no Tērvetes ielas policijai ziņots par iereibušu sievieti ar mazgadīgu bērnu.

Izsaukuma vietā konstatēts, ka sabiedriskā vietā – zālienā pie ietves – vārtās sieviete tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, bet blakus viņai skraida mazgadīgs zēns - dzimis 2009. gadā - basām kājām, pidžammā.

Zēns bija pārbijies un nosalis, tāpēc tika ievietots dienesta automašīnā, lai sasildītos, ziņo Pašvaldības policija. Uz notikuma vietu izsaukti ātrās palīdzības darbinieki, bērns nodots viņiem. Savukārt sieviete ievietota dienesta automašīnā, kur tika noskaidrota viņas personība. Izrādījies, ka zēna māte atrodas ārzemēs, bet bērnu pieskata iereibusī sieviete – puikas vecāmāte. Tā kā sieviete bija neadekvāta, viņa nogādāta un vienos naktī ievietota atskurbtuvē, lai pēc tam savu rīcību skaidrotu nepilngadīgo lietu inspektoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas