Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Imantas pedofils cer panākt soda mīkstināšanu

Nauris Pikšteins jeb tā dēvētais Imantas pedofils sev piespriestos 25 gadus cietumā uzskata par pārāk bargu sodu un centīsies panākt soda mīkstināšanu, jo ir atzinis vainu, notikušo nožēlojot un sadarbojas ar izmeklēšanu, pirmdien vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

"Sūdzības būtība ir par sodu, jo gan mans aizstāvamais, gan arī es viņam pievienojos un uzskatu, ka sods tika noteikts pārāk bargs. Kaut gan tiesa, protams, spriedumā ir pieminējusi to, ka tiek atzīts atbildību mīkstinošais apstāklis, gan tika ņemta vērā sadarbība, izmeklējot noziedzīgo nodarījumu, uzskatu, ka tas tika pieminēts tikai formāli, bet, nosakot sodu, šie apstākļi netika ņemti vērā," Latvijas Televīzijai pauda Pikšteina advokāte Helēna Purviņa.

Aizstāvība Pikšteinam prasa piemērot sodu no desmit līdz 15 gadiem cietumā. Pirmdien tiesa pasludināja pārtraukumu līdz 5. jūlijam, lai dotu Pikšteinam iespēju iesniegt papildu medicīnisko pārbaužu rezultātus.

"Tiesa vērtēs, vai ir pamats nozīmēt citu ekspertīzi vai pamats soda pārskatīšanai vai varbūt arī mīkstināšanai. Tas vēl ir nākotnes jautājums. Pašlaik par to izteikties nav iespējams," informēja Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Zinaīda Pavlova.

Līdz šim vērienīgākā šāda veida operācija Latvijas policijas vēsturē noslēdzās 2015. gada 5. augusta naktī, kad Nauris Pikšteins tika aizturēts. Viņu meklēja vairāk nekā gadu. 

Pikšteins sekoja jaunāko klašu skolniecēm līdz kāpņutelpai vai liftam, kur, izmantojot bērnu bezpalīdzības stāvokli, apmierināja savu dzimumtieksmi. Noziegumi tika pastrādāti Imantā un Zasulaukā.

Top komentāri

klau
k
varētu mīkstināt, ja viņam nocirstu to lietu, ar kuru viņš tām mazajām meitenēm sabojāja dzīvi, nocērtot riekstus un drošības pēc vēl pielietojot ķīmisko kastrāciju. Bet labāk tādus izolēt pilnībā no sabiedrības un tā, lai sabiedrībai nav jāiztērē ne cents viņa uzturēšanai, ja saproti, ko domāju!
ke
k
Tas tikai nozīmē, ka viņš NEKO nenožēlo. Tukši vārdi un viss.
Duuna
D
Vins vel dzivs????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas