Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos viens cilvēks gājis bojā un pieci cietuši

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājis bojā viens, cietuši pieci un izglābti četri cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Turaidas ielu Jūrmalā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg trešā stāva dzīvoklis, balkons un blakus esošais balkons 71 kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki, līdztekus ugunsdzēsēji ar glābšanas maskām izglāba divus cilvēkus. Viens cilvēks ugunsgrēkā cieta. 

Ceturtdien plkst.21.28 glābēji saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Zilākalna pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā esošajā dzīvoklī dega grīda divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri ugunsgrēkā cieta, cenšoties nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem.

Mājokli, kurā izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektora brīdinošo signālu glābēji nesaklausīja.

Ceturtdien plkst.20.46 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva dzīvoklis, koka kāpnes un bēniņi kopumā 80 kvadrātmetru platībā.

No sadūmotas telpas ēkas otrajā stāvā ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus. Vēl divi cilvēki, kuri ugunsgrēkā cieta, no ēkas izkļuva paši saviem spēkiem pirms glābēju ierašanās.

Dzēšanas darbu laikā ēkas pirmajā stāvā glābēji atrada bojāgājušo.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Piecos gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas