Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Aizturēti vēl trīs ķīnieši ar viltotiem dokumentiem

Trešdienas rītā Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi, veicot ar pasažieru vilcienu no Maskavas ieceļojošo pasažieru robežpārbaudi, uz aizdomu pamata par viltotu Malaizijas pilsoņa pasu izmantošanu aizturēja trīs Ķīnas Tautas Republikas pilsoņus, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Kopā ar ķīniešiem tika aizturēts arī iespējamais personu pārvietotājs – kāds 41 gadu vecs Malaizijas pilsonis.

Pret Ķīnas Tautas Republikas pilsoņiem par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi, savukārt pret Malaizijas pilsoni kriminālprocess uzsākts par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Aizturētie vīrieši ievietoti Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Īslaicīgas aizturēšanas vietā, turpinās izmeklēšana.

K.Pētersone skaidroja, ka pēdējo divu nedēļu laikā šis ir jau otrais gadījums, kad tiek aizturētas personas ar viltotām Malaizijas pilsoņu pasēm. Pirmais gadījums tika konstatēts šā gada 19.septembra rītā, kad līdzīgi kā šoreiz pasažieru vilcienā no Maskavas Zilupes dzelzceļa robežkontroles punkta robežsargi atklāja sešas personas ar Malaizijas pilsoņu pasēm. Uz aizdomu pamata par viltotu dokumentu izmantošanu tika uzsākti kriminālprocesi.

Ekspertīzes rezultātā noskaidrojās, ka piecas no sešām uzrādītajām Malaizijas pilsoņu pasēm ir viltotas. Pret Malaizijas pilsoni process par viltotu dokumentu izmantošanu tika izbeigts un vīrietis atgriezts uz Krieviju, savukārt attiecībā uz piecām ķīniešu valodā runājošajām personām turpinās izmeklēšana, tiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas