Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Līdz šim vīrietis policijas redzeslokā nebija nonācis; sākts kriminālprocess. Sestdien tiesa lems, vai vīrietim piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu

Aizdomās par astoņus gadus vecas meitenītes pavešanu netiklībā aiztur viņas tēvu

Ceturtdien Valsts policija saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai. Policisti aizturēja aizdomās turēto - 1978. gadā dzimušo vīrieti. Šobrīd tiek pārbaudīti notikušā apstākļi un ir uzsākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

23. februārī, Valsts policija saņēma zvanu no kādas satrauktas sievietes, kura ziņoja par sava vīra iespējamām nelikumīgām darbībām. Sieviete pastāstīja, ka, atgriežoties mājoklī pēc prombūtnes un ieslēdzot ģimenes datoru, atvērusies interneta lapa, kurā bija redzama bērnu pornogrāfija. Sieviete nospriedusi, ka šo informāciju aplūkojis viņas vīrs.

Rodoties bažām par vīra seksuālajām nosliecēm, māte sākusi runāt ar savu astoņgadīgo meitu. Meitene pastāstījusi, ka tēvs viņu glāstījis un aizticis viņas intīmās vietas. Sieviete, kura iepriekš par notiekošo pat nenojauta, rīkojās situācijai atbilstoši un sazinājās ar policiju.  

Šīs ģimenes dzīvesvietā Imantā ieradās likumsargi, kuri meitenes tēvu aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Aizdomās turētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Policija šobrīd pārbauda notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Sestdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu aizturētajam. 

Valsts policija aicina pieaugušos būt vērīgiem - ja ir radušās vismazākās šaubas, ka pret bērnu ir veiktas netiklas darbības, par to nekavējoties jāziņo policijai, zvanot 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Top komentāri

Oliver
O
"Pavešanu netiklībā". Vai tad tiešām nevar teikt kā ir - izvarošana vai seksuālā izmantošana. 8gadīgu bērnu nevar "pavest", bērns nevar piekrist seksuālām aktivitātēm, tādat viņa tika izvarota. Pretīgi paliek.
Nesaprotu.
N
Droši vien te atkal geji vainīgi, kas CĪNĀS PRET ģimenes vērtībām? Citādi tēvs ģimenes vērtību ietvarā nebūtu, taču, savu meitu drāzis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas