Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Informē par tehniskajiem nosacījumiem konkursa Kas notiek? tiešraidei skolās

Šogad laikraksta Diena 9. klašu konkursa _Kas notiek? jautājumi tiks uzdoti 23. oktobra rītā plkst. 9.00 Lattelecom_ televīzijas tiešraidē – Lattelecom Interaktīvajā TV (109. kanālā), Lattelecom Virszemes TV (11. kanālā), kā arī, ja skolā nav pieejams Lattelecom Televīzijas pieslēgums, konkursa tiešraidi būs iespējams bez maksas pilnvērtīgi vērot arī Lattelecom interneta TV -  www.lattelecom.TV,  TV kanālu izvēlnē, izvēloties kanālu 360TV  (Nr.1). 

Skolas kabinetā, kurā 9. klase skatās konkursa tiešraidi, nepieciešams nodrošināt vienu TV ekrānu un pieslēgumu Lattelecom Interaktīvā vai virszemes TV. Gadījumā, ja  paredzēts izmantot Interneta Televīziju - nepieciešams vismaz viens dators ar pietiekami jaudīgu interneta pieslēgumu (precīzus interneta tehniskos parametrus skatīt zemāk), skaļruņus, kā arī projektoru un/vai  ekrānu – video attēla redzamības nodrošināšanai. Atbildes uz konkursa jautājumiem devītklasniekiem būs jāatzīmē norādītajās vietās atbilžu anketās. Anketas būs melnbaltas, A4 formātā un tiks nosūtītas skolām ne vēlāk kā 20. oktobrī ar aicinājumu tās izdrukāt pirms konkursa.

PAR INTERNETA PIESLĒGUMU:

Lai skola varētu veiksmīgi piedalīties konkursā, tai jānodrošina jebkurš interneta pieslēgums, taču tam jābūt stabilam.

Lattelecom interneta TV pakalpojuma nodrošināšanai uz vienu pieslēgumu (vienai pieslēgtai iekārtai – PC, planšetdators) jāspēj nodrošināt ātrumu 1 Mbit/sek. Piemēram, ja plānots pieslēgt 10 iekārtu, interneta pieslēgumam jābūt 10 Mbit/sek. lielam ātrumam.

Pieslēgumu lūgums pārbaudīt jau tagad: skolā nepieciešams pieslēgt interneta pakalpojumu vairākām iekārtām, un vienlaikus tajās jātestē  kāds no Lattelecom interneta TV kanāliem. 

Pieejamību TV pakalpojumam var pārbaudīt jau tagad šeit: www.lattelecom.tv/tiesraide/ltv1.

SVARĪGI ZINĀT:

Konkursa dienā jābūt pieejamam Lattelecom Interaktīvās vai Virszemes Televīzijas pakalpojumam vai pietiekami jaudīgam interneta pieslēgumam. Pirms konkursa norises skolai būtu nepieciešams pārbaudīt pieejamību konkursa tiešraides translācijai – atkārtoti. Par to ikviena skola tiks detalizēti informēta ne vēlāk kā 20. oktobrī ar ziņu pieteikumā norādītajā e-pastā.

Konkursa norises dienā tiešraide notiks Lattelecom TV kanālā 360TV, kā arī gan Lattelecom, gan arī citu interneta pakalpojuma sniedzēju klientiem konkursu bez maksas varēs vērot www.lattelecom.tv – bez autorizētās pieejas

Skolās, kur plānots izmantot Interneta TV – www.lattelecom.tv, ieteicams 23. oktobrī no plkst. 9.00 līdz plkst. 10.00 paralēli nenoslogot interneta resursus ar apjomīgiem augšup- vai lejupielādes darbiem citās skolas ierīcēs. Pretējā gadījumā konkursa translācija var tikt traucēta un dalībnieki nevarēs pilnvērtīgi uztvert visus jautājumus. Par sakaru traucējumu minētā iemesla dēļ konkursa organizatori atbildību neuzņemas.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar konkursa organizatoriem, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 67483361.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi