Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Eiropa

Kariņš Briselē sevi piedāvā kā piemērotu kandidātu NATO ģenerālsekretāra amatam

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) otrdien Briselē pamatojis savas pretenzijas ieņemt NATO ģenerālsekretāra amatu, paužot viedokli, ka organizācijai nepieciešama persona, kas spēj panākt vienprātību, kas apņēmīgi iestājas par aizsardzības izdevumu palielināšanu un kurai ir skaidrs priekšstats, kā tikt galā ar Krieviju.

Stoltenbergs: ASV turpinās apbruņot Ukrainu

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs otrdien paudis mpārliecību, ka ASV turpinās piegādāt bruņojumu Ukrainai, neraugoties uz poliskajiem šķēršļiem, kas šobrīd radušies Vašingtonā.

Avoti: Saindēta Ukrainas izlūkdienesta vadītāja sieva

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšsēdētāja Kirillo Budanova sieva Marianna saindēta ar smagajiem metāliem un atrodas slimnīcā, vēsta ukraiņu tīmekļa izdevums "Babeļ", atsaucoties uz avotu izlūkdienestā.

Tiesā saistībā ar galvas nogriešanu skolotājam © DIENA

Tiesas priekšā Parīzē vakar stājās seši nepilngadīgi pusaudži, sākoties prāvai saistībā ar 2020. gadā notikušo galvas nogriešanu skolotājam Samuelam Patī Parīzes priekšpilsētā Konflanssantonorēnā, vēsta France24.com.

Ap Avdijivku turpinās intensīvas kaujas

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs pirmdienas rītā paziņoja, ka Ukrainas bruņotie spēki pēdējo 24 stundu laikā Avdijivkas tuvumā atvairījuši 30 Krievijas uzbrukumus.

Mišels tiksies ar Orbānu centienos mazināt spriedzi

Eiropadomes prezidents Šarls Mišels pirmdien dosies uz Ungāriju, kur tiksies ar premjerministru Viktoru Orbānu, piektdien pavēstīja Mišela preses sekretāre, ar vēsti par vizīti nākot klajā pēc izskanējušajām apsūdzībām, ka Orbāns grasās bloķēt svarīgus lēmumus par palīdzību Ukrainai.