Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ASV

Trampam sava lietotne sociālo mediju vidē © DIENA

Bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam parādījusies iespēja atgriezties sociālo mediju vidē vairāk nekā gadu pēc tam, kad lielākās mediju platformas nobloķēja viņa kontus, vainojot viņu iebrukumu ASV Kongresā pērn 6. janvārī veikušo atbalstītāju uzkurināšanā. Pēdējās dienās pakāpeniski sākta D. Trampa jaunās sociālo mediju lietotnes Truth Social darbība, ko plānots padarīt par pilnīgi funkcionējošu līdz marta beigām, ziņo AFP.

Mūziķis Nīls Jangs vēršas pret Spotify un lielajām bankām

Kanādiešu roka veterāns Nīls Jangs vērsies pie straumēšanas platformas "Spotify" darbiniekiem ar aicinājumu pamest darbu, kā arī mudinājis banku klientus izņemt naudu no lielajām amerikāņu bankām, šādi protestējot pret maldinošu informāciju par Covid-19 un kaitīgu klimata politiku.

ASV neefektīvajam tirdzniecības embargo pret Kubu jau sešdesmit gadu © DIENA

Ekonomisko problēmu māktā Kuba vakar sagaidījusi 60. gadadienu, kopš spēkā stājās ASV noteiktās ekonomiskās sankcijas pret šo valsti. 60 gadu ilgušās sankcijas dziļi ietekmējušas Kubas attīstību un sabiedrības ikdienas dzīvi, taču pat ASV eksperti bijuši spiesti atzīt, ka tās nav sasniegušas sākotnējo mērķi. Nav arī pazīmju, ka tās varētu tikt atceltas tuvākajā nākotnē, atzīmē AFP.