Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
  • Avots: spoki.tvnet.lv
  • 22. novembris, 2018, 9:29

Melu tvertne: Farmācijas biznesa regulētais vēzis

Portālā spoki.tvnet.lv publicētā ziņā apkopoti mīti par vēzi. Lai arī vairums vēža formu ir ārstējamas, tas apzināti netiekot darīts iespējami plaši, jo ar cilvēku mirstību vēža dēļ tiks palēnināta populācijas augšana un farmācijas nozare turpina pelnīt. Šie un vēl vairāki apgalvojumi, iztrūkstot konkrētām atsaucēm uz zinātniski pamatotiem pētījumiem, apkopoti nezinātniskā portālā. Papildu aizdomas par šīs ziņas ticamību raisa fakts, ka tā autore ir anonīma - paslēpusies aiz segvārda DaceYo. Ziņa atbilst kategorijai - "Māņi par veselību".

Ziņas pārpublicētas saglabājot oriģinālo avota rakstību un izteiksmes veidu - netiek labota gramatika. 

Patiesība par vēzi (spoki.tvnet.lv)

Dr. Richard Day, Rokfelleru kontrolētās eigēnikas firmas Planned Parenthood vadītājs, 1969. gadā slepenā sapulcē ir teicis:„Uz doto brīdi mēs varam izārstēt gandrīz jebkuru vēzi. Šī informācija ir reģistrēta arhīvā Rokfellera Institūtā (Rockefeller Institute), ja jebkad tiks nolemts to publiskot.” Deijs teica, ka ļaujot cilvēkiem mirt no vēža, tiks palēnināts populācijas augšanas temps: „Tu vari tikpat labi mirt no vēža vai kādas citas slimības.” Jau tad, pirms tik daudziem gadiem, viņš pieminēja to, ka plāns ir kontrolēt un atlasīt cilvēku populāciju ar medicīnas, pārtikas, jaunu laboratorijā veidotu slimību un vēža palīdzību.

Veselības ministrijas galvenā speciāliste onkoloģijā, Rīgas Stradiņa universitātes profesore Dace Baltiņa, komentējot šos apgalvojumus, nepiekrīt tam, ka vēža izārstēšanas atslēga vai tās meklējumi tiek mērķtiecīgi bremzēti populācijas kontroles vārdā. 

"Neviens taču negrib mirt, arī šīs teorijas apoloģēti," saka profesore. 

"Taču vēlos nedaudz paskaidrot vēža mirstības fenomenu kā tādu, jo nereti pēc plašsaziņas līdzekļos paustā izriet, ka, ja vien būtu tā naudiņa, kas guļ jūras dibenā, neviens no vēža nemirtu un visi dzīvotu ilgi un laimīgi. Vēža mirstība jeb mirstība no vēža ir rādītājs, kas atspoguļo, cik cilvēku konkrētajā atskaites periodā ir miruši šīs slimības dēļ ( kam tā bijusi nāves cēlonis). Daļa no tiem saslimuši nesen, bet starp tiem būs arī tādi, kas saslimuši pirms vairākiem gadiem vai pat gadu desmitiem. Šo rādītāju bezkaislīgi ietekmē nevis inovatīvo medikamentu, bet gan agrīnās diagnostikas un efektīvas agrīno stadiju ārstēšanas pieejamība valstī. Spilgts piemērs tam, ka efektīva ārstēšana var samazināt mirstību no konkrētās slimības, ir tuberkuloze. Vairumu tuberkulozes slimnieku šodien var izārstēt, un, visticamāk, viņi nomirs cita cēloņa, nevis pašas tuberkulozes dēļ.

{{banner}}

Onkoloģijā diemžēl šāds sasniegums nekur pasaulē vēl nav reģistrēts. Tādēļ agrīna diagnostika, kad pastāv daudz lielākas cerības audzēju iznīcināt pilnībā vai tik lielā mērā, ka ar atlikušajām šūnām organisms pats atradīs kaut kādu mierizlīgumu, ir žanrs, kurā šobrīd darbojamies. Nereti dzirdētie publiskie aizrādījumi "kāpēc jātērē tik daudz naudas skrīningam un zaļajam koridoram, ja nepietiek inovatīvo zāļu metastātisku audzēju ārstēšanai" būtībā liecina par situācijas neizpratni vai mērķtiecīgu manipulāciju ar sabiedrisko domu," pauž onkoloģijas speciāliste.

Lielajai Farmācijai nav nekādas vēlmes ārstēt vēzi, jo tā pelna neiedomājami lielas naudas summas, ārstējot simptomus ar postošām zālēm un organisma šūnas ar tādām nāvējošām indēm kā ķīmijterapija. Bet viņiem galvenais pat nav šī nauda.

Farmācijas nozare, ražojot zāles, pelna un arī turpinās pelnīt - tā ir gandrīz aksioma. Dace Baltiņa vērtē, ka šajā gadījumā jautājums par samērīgumu. Turpina onkoloģe:

"Zāļu cenām pieaugot ne vairs aritmētiskā, bet jau ģeometriskā progresijā, kurnēt sāk arī bagātās valstis. Onkoloģija ir viena no tām medicīnas nozarēm, kurā joprojām (pat 21. gadsimtā!) mums nav efektīvu zāļu, kas garantēti izārstētu no vēža. Sabiedrībā tas rada dziļu vilšanos medicīnā, zinātnē, farmācijā. Taču jaunās tehnoloģijas ir dārgas un to pārbaude un ieviešana - vēl dārgākas. Turklāt sabiedrība nav gatava pieņemt, ka no slimībām cilvēki mūsdienās var arī nomirt. Esam teju vai audzināti tā, ka medicīna var visu, bet, ja ne, meklējiet vainīgo ( ārstu, slimnīcu, ministriju, valsti). Vilšanās sāpēs cilvēki ir gatavi ķerties pie jebkura salmiņa, arī maksāt lielas summas un organizēt ziedojumus.

Ir sācies aprēķināts karš pret cilvēka imūnsistēmu. Imūnsistēma tiek nepārtraukti vājināta ar pārtikas un dzērienu piedevām, ķīmisko lauksaimniecību, vakcinācijām, elektromagnētiskajām un mikroviļņu tehnoloģijām un frekvencēm, farmaceitiskām „zālēm”, modernās „dzīves” stresu un tik daudz ko citu.

Onkoloģe uzsver, ka "cilvēka imunitāte ir radīta, lai nemitīgi karotu – ar baktērijām, vīrusiem, sēnēm, vienšūņiem un citiem dabīgiem vai mākslīgiem svešiniekiem. Pastāvēs, kas pārvērtīsies. Tas ir dabas fenomens, kuram pateicoties cilvēku cilts joprojām pastāv. Apgalvojums, ka uztura bagātinātāji vai vakcinācija sekmē audzēju attīstību, ir grūti, lai neteiktu neiespējami pierādāms, jo pastāv ļoti daudz jaucējfaktoru".

Ķīmijterapijas inde arī nogalina imūnsistēmas šūnas un atstāj to sašautu gabalos. Ķīmijterapija ir inde, kas veidota, lai nogalinātu šūnas. Tas arī viss.

Taisnība. Ķīmijterapija nogalina šūnas. Tāpēc jau to vēl arī sauc par citotoksisku ( šūnām toksisku) terapiju. Tā pamatā iedarbojas uz šūnām, kuras ātri dalās, ieskaitot arī veselās šūnas (dzimumšūnas, kaulu smadzeņu, gļotādu, matu sīpoliņa un citas šūnas). Ķīmijterapija nav selektīva. Pagaidām vēl nav tādu zāļu, kas iznīcinātu tikai un vienīgi vēža šūnas, un citu metožu, kā cīnīties ar ātri augošiem audzējiem, mums nav. Dzīvības vārdā nākas upurēt ne tikai citu audu veselās, bet arī imūnsistēmas šūnas, paskaidro onkoloģe Dace Baltiņa.

Kad Tullio Simoncini aptvēra to, ka vēzis ir sēnīšu infekcija vai invāzija, viņš sāka meklēt kaut ko, kas varētu šo sēnīti iznīcināt un tādējādi arī iznīcināt vēzi. Simoncini saprata, ka pretsēnīšu zāles nelīdz, jo, lai sevi aizsargātu, sēne ātri pārveidojas un mutējas, un ar laiku pat sāk pārtikt no tām zālēm, kas bija parakstītas tās nogalināšanai. Tā vietā, Simoncini atrada kaut ko daudz, daudz vienkāršāku-nātrija bikarbonātu. Jā, galveno sastāvdaļu vecajā labajā dzeramajā sodā. Viņš to izmantoja, jo nātrija bikarbonāts ir spēcīgs sēnīšu iznīcinātājs.

Profesore Baltiņa norāda, ka ir konvencionālās medicīnas piekritēja, bet ir atvērta tām komplementārajām metodēm, kas palīdz vēža slimniekam justies labāk, vieglāk pārciest tradicionālās medicīnas radītās problēmas. "Taču apgalvojumu, ka sodas sastāvā esošas vielas dzeršana varētu izārstēt vēzi, mans prāts atsakās pieņemt," viņa piebilst.

10 pārtikas produkti, kas novērš vēža attīstību. Vai šis uzskaitījums ar veselīgiem pārtikas produktiem ir vērā ņemams kontekstā ar onkoloģijas tēmu?

Onkoloģe Dace Baltiņa atbild: "Šāds salīdzinājums manī raisa asociācijas ar Džona Rīda grāmatu "Desmit dienas, kas satricināja pasauli". Jā, satricināja, nu, un tālāk? Esmu par veselīgu, sabalansētu un cilvēkam pieejamu uzturu, taču neesmu arī kaut kādu ļoti konkrētu produktu apkoklētāja.

Tam, ka cilvēki ir gatavi noticēt brīnumiem, ir vairāki skaidrojumi – bailes, komunikācijas problēmas, tuvinieku vai sabiedrības spiediens un tamlīdzīgi. Noteikti parunājiet ar savu vai citu ārstu un tikai tad sāciet apsvērt alternatīvas iespējas. Anonīms viedoklis ir bīstams tādēļ, ka tas izteikts bezatbildīgi. Nu, palaidu pīlīti, lai peld pa dīķi, varbūt kāds uzķersies. 

--

Sieviete, kas izārstēja vēzi, dalās ar recepti, kas glāba viņas dzīvību (abiem.lv)

Šis ir kādas sievietes stāsts, kura vēlējās palikt anonīma. Viņa dzīvo Bosnijā un Hercogovinā. Sieviete vēlējās palīdzēt cilvēkiem, kas cīnās ar vēzi, sniedzot šo brīnumaino recepti.

Klasisks viltus ziņu paņēmiens - atsaukšanās uz anonīmiem avotiem

Šo līdzekli var ļoti viegli pagatavot, turklāt būs nepieciešams tikai medus un ingvers. Tieši šis līdzeklis glāba sievieti no drošas nāves. Viņai tika diagnosticēts endokrīno dziedzeru vēzis. Par laimi, viņai izdevās ar slimību tikt galā bez ķīmijas terapiju palīdzības vai ķirurģiskas iejaukšanās.

Būs nepieciešamas divas palielas ingvera saknes.

Tradicionāla melu ziņa par veselību, lasītāju uzmanību piesaista ar brīnumreceptēm, kas var izglābt no smagām saslimšanām.

Nomizojiet ingverus un smalki sagrieziet. Sajauciet šo ingvera daudzumu ar pus kilogramu medus, pārlieciet maisījumu stikla burkā.

Dienas laikā nepieciešamas apēst četras tējkarotes pagatavotā maisījuma. lzmantojiet plastmasas vai koka karotes, nekādā gadījumā ne dzelzs! Pēc trīs dienām būs jūtami uzlabojumi veselības stāvoklī.

Bet, vienmēr ir jāatceras, ka pašārstēšanās nav izeja, lūdzu apmeklējiet ārstu un uzklausiet viņa rekomendācijas!!! 

Pozītīvi vērtējams fakts, ka, neskatoties uz maldinošo un potenciāli dzīvību apdraudošo ziņu, raksta autori atgādina, ka nepieciešams apmeklēt ārstu.


Redakcijas komentārs

Jānis Kincis, Diena.lv žurnālists

Uzmanīgu dara izklaides vietnēs rodami faktos nebalstīti apgalvojumi par medicīnas tēmām, šajā gadījumā - ka pasaulē aizvien pilnvērtīgi nemeklē ārstnieciskus risinājumus sekmīgākai cīņai ar vēzi dažādās tā formās. To veicinot sazvērniecisku mērķu vadīta augstajai medicīnai pietuvinātu personāžu kopa, kas sadarbojoties ar "Lielo Farmāciju (Big Pharma)", kura pelna miljardus uz nepilnvērtīgi ārstēto rēķina. Tam visam pielikumā tematiski pievilkti 10 padomi par veselīgu ēdienu, kas novēršot vēža attīstību. Citējot profesori Baltiņu - padomājiet, vai jūs gribētu būt tas, kurš uzķeras uz šādu ziņu brīdī, kad ir jāizšķiras par vēža ārstēšanu, no kuras būs atkarīga jūsu veselība un dzīvība.


Ziņo par meliem

Informē mūs par ziņām, kuras tev šķiet nepatiesas - mēs noskaidrosim, kā ir patiesībā!

Jaunākie meli