Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Leļļu teātris aicina ciemos skolotājus © DIENA

Latvijas Leļļu teātra (LLT) repertuārā šobrīd atrodamas aptuveni 10 izrādes, kas piemērotas skolas vecuma auditorijai. Turpinot tradīciju, arī augusta mēnesī teātris aicina skolotājus bez maksas iepazīties ar vairākiem bērniem un jauniešiem paredzētiem iestudējumiem, ko semestra laikā iekļaut kultūras pasākumu apmeklējumu kalendārā.

Valmieras teātrim izkrāpti 1000 eiro, taču Facebook kontu izdevies atgūt

Valmieras teātrim ir izdevies atgūt savu Facebook kontu, pateicoties operatīvai rīcībai no teātra puses, saziņā ar valsts drošības institūcijām un sociālā tīkla Facebook īpašnieku Meta Platforms. Pēc sūdzības iesniegšanas, nākamajā dienā Facebook informēja par veicamajiem soļiem konta atgūšanai, vēsta teātris.

Latvijas Leļļu teātris augustā aicina skolotājus apmeklēt izrādes bez maksas

Latvijas Leļļu teātra repertuārā šobrīd atrodamas aptuveni 10 izrādes, kas piemērotas skolas vecuma auditorijai. Turpinot jūnijā uzsākto tradīciju, arī augusta mēnesī teātris aicina skolotājus bez maksas iepazīties ar vairākiem bērniem un jauniešiem paredzētiem iestudējumiem, ko semestra laikā iekļaut kultūras pasākumu apmeklējumu kalendārā.

Ar balles kurpēm. Cēsu Mākslas festivāla izskaņā – teātra skate

Cēsu mākslas festivāla programmā, kurā pārstāvēti dažādi mākslas žanri, vienmēr nozīmīga vieta bijusi arī teātrim. Jau vairākus gadus augustā koncertzālē Cēsis var noskatīties aizvadītās teātru sezonas spilgtāko mazās un vidējās formas izrāžu izlasi. Šovasar tās būs trīs – Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos, Valmieras teātra Sēras piestāv Elektrai un Daile teātra Zēni nav meitenes, informēja festivāla pārstāve Egija Saļņikova.

FOTO: Latvijas Leļļu teātris uzsāk 80. sezonu

Vakar, 1. augustā, Latvijas Leļļu teātra (LLT) kolektīvs tikās 80. sezonas atklāšanas svinībās, kas šoreiz norisinājās ārpus teātra telpām. Gaidot atgriešanos vēsturiskajā ēkā 2023. gada nogalē, jaunās sezonas sākums vēl tiks aizvadīts Rīgas Latviešu biedrības namā, kur darbosies mazais spēles laukums jeb Kamīnzāle. Pirmās izrādes jau šajā nedēļas nogalē – Kiosks, Kazlēns, kas prata skaitīt līdz 10 un Kā Brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu, informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa.

FOTO: Dailes teātris sāk 104. sezonu

Šodien, 1. augustā, Dailes teātra kolektīvs sanāca kopā, lai sāktu jauno, 104. sezonu. Tāpat kā katru gadu, teātrim atsākot darbu, arī šoreiz tapa tradicionālā Dailes teātra kolektīva kopbilde, bet pirms tam teātra vadība – direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais vadītājs Viesturs Kairišs – klātesošos informēja par tiem jauniestudējumiem, kas papildus jau plānotajiem ir iekļauti jaunās sezonas repertuārā, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.