ĪSA 20.GADSIMTA VĒSTURE

Cena
13.44 €
Autors Džefrijs Bleinijs
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 472
Svars (kg) 0.670
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 3.9

Preces apraksts

Pasaulē plaši pazīstamā vēsturnieka Džefrija Bleinija grāmata sniedz iespēju doties neticamā globālā ceļojumā cauri vētrainākajam no gadsimtiem. Īss dižāko notikumu pārskats un raits stāstījuma stils rada ārkārtīgi dzīvu iespaidu par daudziem divdesmito gadsimtu raksturojošiem notikumiem: divi pasaules kari, komunistisko valstu rašanās un bojāeja, smagākā ekonomiskā krīze pasaules vēsturē, Eiropas monarhiju un impēriju pagrimums, pirmās sievietes - premjerministres, Āzijas valstu atjaunotne, cilvēces iziešana kosmosā, jauni medikamenti un jaunas slimības, zinātnieku veiksmes un neveiksmes...

Taču, lai saprastu un izzinātu vēsturi, svarīgas ir ne tikai lielās robežzīmes. Kā vienmēr, Bleinijs pagātni atdzīvina, sniedzot ieskatu tālaika cilvēku ikdienas dzīvēs: deviņgadīgas mātes ar vārgiem bērneļiem, plantāciju un fabriku strādnieku dzīvesstāsti, ļaužpilnu lielpilsētu uzplaukums, arvien lielākā laikrakstu, TV un radio ietekme, ģimenes un kravas auto pielietojums ikdienā… Šīs sīkās lietas spoži parāda laikmeta garu, tā sajūsmu, uzvaras un zaudējumus, iezīmējot svarīgākos pagrieziena punktus viszīmīgākajā cilvēces vēstures laika posmā.

Džefrijs Bleinijs ir viens no ievērojamākajiem un populārākajiem Austrālijas vēsturniekiem. Sarakstījis vairāk kā trīsdesmit grāmatas, to skaitā dižpārdokli ''A Short History of the World" (Īsa pasaules vēsture). Profesors Bleinijs ir ilggadīgs ekonomikas vēstures un vēstures pasniedzējs Melburnas universitātē, Austrālijas Padomes loceklis, aktīvs sabiedriskais darbinieks un viens no retajiem austrāliešiem, kura biogrāfija atrodama Encyclopaedia Britannica.

No angļu valodas tulkojis Mārtiņš Pomahs

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Džefrijs Bleinijs
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2011
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi