BALSIS PĀR JŪRU

Cena
14.45 €
Par sēriju "Es esmu…"
2018. gadā izdevniecība "Dienas Grāmata" sāka darbu pie jauna latviešu literatūras lielprojekta "Es esmu...". Tajā no 2020. līdz 2024. gadam iznāks 26 jauni darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem.

Sērijas “Es esmu…” piecpadsmitais darbs — Ingunas Daukstes-Silasproģes monogrāfija “Balsis pār jūru” — par latviešu rakstnieku, dzejnieku un mākslinieku Gunaru Janovski (1916–2000).
Autors Inguna Daukste-Silasproģe
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 448
Svars (kg) 0.790
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 4.5

Preces apraksts

“Ar interesi lasāms pētījums, kas ne tikai padziļinās izpratni par Gunara Janovska biogrāfiju un daiļradi, par trimdas psiholoģisko situāciju un 20. gadsimta notikumiem, bet arī veidos tradicionālās latviešu literatūras un trimdas literatūras, Latvijas un Anglijas vides satuvinājumu.”

Dr. philol. Zanda Gūtmane

“Rakstnieks ne reizi vien atzinis, ka darbos ir izdzīvojis savu dzīvi dažādos variantos un iespējās, ka nav varējis uzrakstīt neko, kam pats nav bijis līdzdalībnieks vai vērotājs. Tā ir Janovska prozas būtiska iezīme, un tajā saskatāms arī viņa prozas spēks — dzīvot ar savu laiku un izdzīvot savu laiku, meistarīgi savas dzīves pavedienus saaužot ar literāro varoņu dzīvi.”

Dr. philol. Inguna Daukste-Silasproģe

Inguna Daukste-Silasproģe (1968) ir literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta vadošā pētniece, Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle. Pētnieciskās intereses saistītas ar latviešu trimdas literatūru dažādās mītnes zemēs, balstoties plašās arhīvu un dokumentu studijās. Četru monogrāfiju autore, kā arī vairāku kolektīvo monogrāfiju līdzautore un rakstu krājumu sastādītāja. Saņēmusi LZA Viļa Plūdoņa balvu literatūrzinātnē (2003), Ērika Raistera piemiņas fonda godalgu (2015), Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” (2019) un Latvijas Zinātņu akadēmijas balvu (2020).

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Inguna Daukste-Silasproģe
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2023
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €