Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VM drīzumā nāks klajā ar priekšrocību sarakstu pret Covid-19 vakcinētām personām

Veselības ministrija (VM) drīzumā valdībā piedāvās priekšrocību sarakstu pret Covid-19 vakcinētām personām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs skaidroja, ka visā Eiropā notiek sarunas un darbs pie digitālo zaļo sertifikātu ieviešanas, tostarp arī Latvijā. Valdība minēto jautājumu varētu skatīt jau drīzumā - tuvāko nedēļu laikā.

Tāpat ministrija uz valdību pēc Lieldienām plāno nākt ar konceptuāliem priekšlikumiem par priekšrocībām, kas varētu būt pilnībā vakcinētiem cilvēkiem. "Vadīsimies no starptautiskām vadlīnijām par to, kas ir droši. Jāpiedāvā lietas, ko cilvēki novērtē, kas viņiem lietas svarīgas. Lai vakcinēšanai ir arī praktisks labums ārpus veselības pasargāšanas," stāstīja Pavļuts.

Politiķis gan akcentēja, ka šādi priekšlikumi attiektos uz masu fāzi vēlāk, jo patlaban tiek vakcinēti prioritāro grupu cilvēki.

Pavļuts aicina cilvēku aktīvāk pieteikties potēm, jo "vienā brīdī cilvēki, varbūt nogaidot citu vakcīnas tipu, sāk lēnāk pieteikties, kas mums sāk traucēt plānot uz priekšu lielas jaudas pasākumus".

"Visas vakcīnas ir labas, to pierāda starptautiska un vietējā prakse, kad, pat saslimstot ar Covid-19, slimības gaita ir viegla un nav nepieciešama hospitalizācija," klāstīja ministrs.

Amatpersona arī atklāja, ka Lieldienu brīvdienās, kad paredzēts masu vakcinācijas centru darba starts, varētu rasties situācija, ka, ja ģimene ārsts patlaban ir ieplānojis kādas personas vakcinēšanu, taču svētkos nestrādās, tad, iespējams, tie, kas pieteikušies nevis pie ģimenes ārstiem, bet vietnē Manavakcina.lv, tiks savakcinēti ātrāk.

"Šāda situācija beidzot ir izveidojusies, jo līdz šim nebija lielo centru, pakāpeniski dalījām sarakstus pa vietiņām, kur vakcinē. Un vakcīnu ļoti trūka, bija deficīts. Patlaban situācija mainās, vakcīnu ir daudz. Mazliet arī pieturēsim pieejamo vakcīnu nākamajai nedēļai," sacīja Pavļuts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē