Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs Pasaules kausa posmā sprintā ieņem 23.vietu

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Pasaules kausa posmā Kontiolahti sprintā ieņēma 23.vietu, uzvarot norvēģim Juhannesam Tīngnēsam Bē, kamēr debitanti Renārs Birkentāls un Kirils Matjuhins ierindojās attiecīgi 88. un 96.vietā.

Desmit kilometru sprinta sacensībās Rastorgujevs divreiz šāva garām šaušanā guļus, ar diviem soda apļiem finišējot 23.vietā minūti un 41,2 sekundes aiz uzvarētāja.

Birkentāls savā debijā Pasaules kausa sacensībās pirmajā šautuvē aizvēra visus piecus mērķus, otrajā neaizvērti palika divi mērķi, sportistam finišējot 88.vietā četras minūtes un 24,0 sekundes aiz uzvarētāja.

Tikmēr Matjuhins  arī divreiz nopūdelēja pirmajā šautuvē, otrajā pievienodams vēl vienu kļūdu, un finišēja 96.vietā 101 sportista konkurencē. Viņš Bē zaudēja piecas minūtes un 23,8 sekundes.

Bē trasē pavadīja 23 minūtes un 53,0 sekundes, sašaujot visus desmit mērķus.

Otrais bija zviedrs Sebastians Samuelsons, kurš reizi kļūdījās šaušanā un no uzvarētāja atpalika par 44,1 sekundi. Tas zviedram bija labākais sasniegums Pasaules kausa sacensībās viņa līdzšinējā karjerā.

Trešo vietu ieņēma cits zviedrs Martins Ponsiluoma, kuram tas bija otrais goda pjedestāls karjerā, abas reizes ieņemot trešo vietu sprintā. Viņš ar vienu kļūdu ugunslīnijā no uzvarētāja atpalika par 47,9 sekundēm.

Ceturtais bija norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, piektais - Slovēnijas biatlonists Jakovs Faks, sestais - francūzis Kentēns Fijons-Majē.

Kopvērtējumā pēc divām disciplīnām Pasaules kausa ieskaitē vadībā ir Bē, kuram ir 114 punkti. Ar 92 punktiem seko Samuelsons un ar 83 punktiem - norvēģis Sturla Holms Legreids. Rastorgujevs ar 38 punktiem ieņem 22.vietu.

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja sacensībās Čehijas pilsētiņā Nove Mesto, kad ierindojās 22.vietā. Martā Kontiolahti viņš desmit kilometru sprintā bija 38.pozīcijā. 2018.gadā alūksnietis turpat Kontiolahti sprintā izcīnīja sudrabu, kas viņam šajā disciplīnā aizvien ir labākais rezultāts karjerā.

Tikmēr Matjuhins un Birkentāls iepriekš karjerā Pasaules kausā nav startējuši, svētdien piedzīvojot debiju šajās sacensībās. Pagājušajā sezonā viņi startēja IBU kausā, taču neviens no sportistiem ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās.

Sestdien individuālajā disciplīnā Rastorgujevs ierindojās 21.vietā, debitants Rūdis Balodis finišēja 58.pozīcijā, kamēr Roberts Slotiņš ierindojās 96.vietā 101 biatlonista konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Sievietēm abas Latvijas pārstāves 7,5 kilometru garajā sprinta distancē ierindojās finišētāju lejasgalā.

Labāk veicās šo sacensību debitantei Annijai Keitai Sabulei, kura pa divām reizēm kļūdījās abās šautuvēs un finišēja 99.vietā četras minūtes un 41,7 sekundes aiz uzvarētājas zviedrietes Hannas Ēberjas.

Ieva Pūce ugunslīnijā noguldīja visus desmit mērķus, taču slēpoja lēnāk un ierindojās priekšpēdējā 103.vietā piecas minūtes un 12,6 sekundes aiz zviedrietes.

Ēberja par 23,9 sekundēm apsteidza norvēģieti Marti Ulsbū-Reiselannu, bet par 37,8 sekundēm - citu norvēģieti Karulīni Ofigstadu Knoteni. Pirmās četras vietas ieņēma sportistes, kas sašāva visus desmit mērķus.

Kopvērtējumā vadībā ar 96 punktiem ir Ēberja. Par pieciem punktiem mazāk ir viņas tautietei Johannai Skotheimai, bet 79 punkti ir itālietei Dorotejai Vīrerei.

Pagājušajā sezonā sprinta kopvērtējumā nepārspēta palika vāciete Denīze Hermane, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Latvijas izlase pirmajos divos posmos piedalīsies neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim.

Šonedēļ Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ziņoja, ka Covid-19 konstatēts Latvijas izlasē - pozitīvs tests bijis vienam no tehniskajiem darbiniekiem.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus pirmajā posmā pilda Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pirmdienas.

Ja Bendikai un Bricim pēdējie Covid-19 testi būs negatīvi, tad viņi varētu pievienoties turpat Somijā gaidāmajam otrajam posmam.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Kontiolahti, bet decembrī divi etapi notiks Austrijas trasē Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijas trasē Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Papildināta visa ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi