Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ronaldu gūst divus vārtus Portugāles uzvarā, Anglija pārspēj arī Ukrainu

Krištianu Ronaldu, kurš ceturtdien kļuva par valstsvienību spēlēm visu laiku bagātāko futbolistu, svētdien izcēlās ar diviem precīziem sitieniem 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā un palīdzēja Portugāles izlasei gūt panākumu.

Portugāļi J apakšgrupas mačā viesos ar rezultātu 6:0 (4:0) uzvarēja Luksemburgu.

Ronaldu izvirzīja vadībā Portugāli jau pēc spēlētām deviņām minūtēm, bet vēl pēc sešām minūtēm pārsvaru dubultoja Žuāu Fēlikss. 18.minūtē 3:0 panāca Bernārdu Silva, kamēr 31.minūtē Ronaldu guva savus otro vārtus šajā mačā.

Otrajā puslaikā vēl Luksemburgas vārtsargu pārspēja Otāviu Monteiru un Rafaēls Leāu, kurš pirms gūtiem vārtiem neprecīzi izpildīja 11 metru soda sitienu.

Citā J apakšgrupas spēlē Slovākija savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) bija pārāka pār Bosniju un Hercegovinu. Mājinieku labā vārtus guva Roberts Maks un Lukāšs Haraslins.

Tikmēr Eiropas čempione Itālija C apakšgrupas spēlē ar 2:0 (2:0) guva panākumu pār Maltu. Itālijas valstsvienībā ar precīziem sitieniem izcēlās Mateo Retegui un Mateo Pesina.

Savukārt H apakšgrupas duelī Somija izbraukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Ziemeļīriju, vienīgos vārtus somu labā gūstot Benjaminam Kēlmanam.

Anglija C apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Ukrainu.

Mača 37.minūtē pēc Bukajo Sakas piespēles mājiniekus vadībā izvirzīja Harijs Keins, kurš izcēlās ar gūtiem vārtiem arī kvalifikācijas pirmajā mačā un kļuva par visu laiku rezultatīvāko futbolistu Anglijas izlasē.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Vēl pēc trīs minūtēm Anglijas pārsvaru dubultoja Saka.

Otrā puslaika izskaņā Konoram Galaheram bija iespēja gūt trešos Anglijas vārtus, taču Ukrainas izlases vārtsargs neļāva bumbai nonākt vārtos.

Tikmēr J apakšgrupas spēlē Islande viesos ar rezultātu 7:0 (5:0) sagrāva Lihtenšteinu. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Ārons Gunarsons, bet pa reizei bumbu pretinieku vārtos raidīja Davids Kristjans Olafsons, Hakons Arnars Haraldsons, Mikaels Egils Elertsons un Andri Gudjonsens.

Vēl H apakšgrupas mačā Slovēnija savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Sanmarīno, mājinieku labā vārtus gūstot Benjaminam Šeško un savos vārtos bumbu raidot Roberto Di Mario no Sanmarīno izlases.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi