Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģim 23+9, Mavericks trešais zaudējums pēc kārtas; Kurucs nespēlē Hjūstonas neveiksmē

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 23 punktus un dalīja mača rezultatīvākā spēlētāja titulu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa komanda Dalasas Mavericks piekāpās Toronto Raptors, bet Rodions Kurucs nedevās laukumā Hjūstonas Rockets neveiksmē.

"Mavericks" viesos Floridas štata Tampas pilsētā ar rezultātu 93:116 (18:22, 29:25, 25:34, 21:35) zaudēja Toronto "Raptors". 

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 53 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un piecus no septiņiem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par deviņiem punktiem mazāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Porziņģis, 17 punkti Trejam Burkam, pa 15 punktiem sakrāja Džeimss Džonsons un Luka Dončičs, Džonsonam izcīnot sešas atlēkušās bumbas un Dončičam - septiņas bumbas zem groziem un deviņreiz rezultatīvi piespēlējot, bet Džeilenam Bransonam spēli pabeidzot ar 13 gūtiem punktiem..

"Raptors" vienībā 23 punktus guva Kails Lourijs, kurš arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un veica septiņas rezultatīvas piespēles. "Double-double" - 21 punkts un desmit atlēkušās bumbas - Krisam Bušē, 19 punkti Paskalam Siakamam, 17 - Normenam Pauelam, 13 punkti, kā arī 11 atlēkušās bumbas - Odžudžuam Anunobijam.

"Mavericks" ar sešām uzvarām 13 spēlēs ieņem 11.vietu Rietumu grupā.

Trešdien dalasiešiem spēle izbraukumā pret Indiānas "Pacers", bet triju spēļu izbraukumu "Mavericks noslēgs Sanantonio ar "Spurs" vienību.

Citā mačā laukumā nedevās vēl viens Latvijas basketbolists Kurucs, un Čikāgas "Bulls" savā laukumā pārspēja Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" ar 125:120 (28:16, 36:36, 29:34, 32:34).

"Rockets" rindās Kurucs bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

"Raķetēm" rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Viktors Oladipo, kurš sakrāja arī deviņas rezultatīvas piespēles un piecas zem groziem izcīnītas bumbas. 30 punkti un deviņas zem groziem izcīnītas bumbas Kristianam Vudam, 21 punkts Erikam Gordonam.

Mājiniekiem ar 33 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm uzvaru sekmēja Zeks Lavins, vēl sešiem basketbolistiem sakrājot ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu.

"Rockets" Rietumu grupā ar bilanci 4-8 ieņem 14.vietu 15 komandu konkurencē.

Nākamā spēle Hjūstonas klubam trešdien mājās ar Fīniksas "Suns".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

papildināta visa ziņa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi