Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Rudens receptes īpaši senioriem

Kad rudens vakari kļūst garāki, var ķerties pie jaunu recepšu izmēģināšanas. Šoreiz īpaši senioriem savas receptes iesaka Rimi veselīgās ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pirmajā ēdienā būs Vistas un pupiņu zupa četriem cilvēkiem.

Nepieciešams: divi vistas stilbiņi, divi burkāni, sīpols, ķiploks, maza seleriju sakne, 300 g pupiņu, 50 g rīsu, lauru lapa, sāls, smaržīgie pipari, sauja zaļumu un 1,5 l ūdens.

Pagatavošana: katlā liek vārīt vistas kājas. Nosmeļ putas, pievieno nomizotu veselu sīpolu, nemizotu ķiploku un smaržīgos piparus. Vāra vismaz 40 minūtes, līdz gaļa atdalās no kauliem. Nokāš caur sietu buljonu un turpina vārīt uz mazas uguns. Pievieno sagrieztus burkānus un seleriju, kā arī rīsus. Vāra 20 minūtes, pievieno novārītas pupiņas un no kauliem attīrītu vistas gaļu. Pievieno sāli pēc garšas un pasniedz ar svaigi kapātiem zaļumiem. Aikāgaršo padoms: ja buljonam pievienos nemizotu ķiploku, tas sniegs vēl izteiksmīgākas garšas nianses.

Otrajā ēdienā gatavosim Ķirbju un gaļas pīrāgu sešām personām.

Nepieciešams: ķirbis (1,5 kg), ķiploks, 400 g maltās gaļas, 200 g saldētu zirnīšu Rimi, burkāns, rācenis, sīpols, sāls un pipari.

Pagatavošana: nomizo ķirbi un sagriež šķēlēs. Novāra ūdenī 15-20 minūtes, nokāš un izspiež ķirbi caur sietu, lai veidojas biezenis. Pievieno sāli, piparus un divas daivas rīvēta ķiploka. Kamēr vāra ķirbi, apcep malto gaļu ar smalki grieztiem burkāniem, sīpoliem un rāceni, piejauc zaļos zirnīšus un pievieno sāli, piparus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepešpannā liek malto gaļu ar dārzeņiem, bet virsū ķirbju biezeni. Cep 20 minūtes.

Saldajā N. Baranovskis piedāvā sagatavot Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēksu. Būs ar ko našķēties sešiem draugiem.

Nepieciešams: divi bumbieri, divi āboli, 100 g dzērveņu. Drumstalām - 50 g sviesta, divas ēdamkarotes cukura, kanēlis, 70-100 g miltu. Mīklai - četras olas, četras ēdamkarotes miltu, trīs ēdamkarotes cukura, ēdamkarote sviesta.

Pagatavošana: nomizotus ābolus un bumbierus sagriež nelielos gabalos un sajauc ar dzērvenēm. Pagatavo drumstalas: sajauc mīkstu sviestu ar kanēli un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Tālāk liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru biezā krēmā. Iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un formiņu nedaudz pakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liek cept 40- 45 minūtes. Tad nedaudz atdzesē un apgāž formu uz otru pusi, izņem kēksu.

Lai labi garšo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis gūst 21 punktu Celtics uzvarā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?