Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunie zaļie raiņi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Balabolka
B
Nevis zaļie, bet zilie raiņi...
Tā domā vairākums
T
Šodien, 21:42 Par jau izgāzušos jaunpartiju "Par" P Zābaki ,cer kā agrāk ar lielu naudu ietikt pie tautas siles, bet nejēdz, ka par šiem zili rozā praidistu zagļiem un atklātim stulbeņiem neviens nebalsos un citas partijas to viņu iecerēto ķīmiju kontrolēs
Tautas Balss
T
Šie necienijamie tipi ir varaskāri, alkatīgi un dziļi p.erversi, ko bezcerīgi mēģina reklamēt veselajiem, saucot savu noviržu mākto izvirtību par "atīstību". Un savu tumsonīgo un nekaunīgo vēlmi uztiept visiem šo skaitā sīksīko tipu pretdabiskās, bieži pretīgās attiecības, dēvējot par "milzu progresu"! Būtībā gan šiem neveselajiem nepieciešams galvas dakteris un stacionāra ārstniecības iestāde, bet solīto amatu un finanšu dēļ to atbalstītājus, visādus pielīdējus - savas tautas nākotnes apzinātus nodevējus ir jāfiksē un jāsoda pie pirmās izdevības!
  • 5
  • 1
:))
:
ASV viena no demokrātu (t.i. sociāldemokrātu ASV izpratnē) bāzēm ir profesionāļi un tā tas ir un tā tam jābūt Eiropā un Latvijā. Profesionāļiem, māksliniekiem un citiem radošiem kvalificēta darba cilvēkiem ir vajadzīgs gan garš un kvalitatīvs izglītības ceļš, gan arī sociālais drošības tīkls pēc tam, lai dāžados dzīves vējos paaugstinātu un atjaunotu kvalifickāciju, gan arī spētu pārdzīvot bezdarba periodus nezaudējot kvalifikāciju. Un šie profesionāļi veido valsts vidusšķiru. Un jau tagad valstij vajadzētu orientēties uz pilnīgi visa makvalificētā un maz pelnošā darba tranformēšanu par profesionāļu darbu, lai katrs var strādāt radoši un katrs var saņemt ļoti pieklājīgu atalgojumu. Un šādai transformācijai ir vajadzīga sociāldemokrātija. Neviena labējā partija nekad neko tādu nedarīs. Latvijā labējās partijas ir saaugušas ar primitīviem biznesiem, kuri prasa lētus cilvēkus un vāju izglītību. No primitīvo biznesu dominantes Latvijā cēļas gandrīz visas problēmas.
fakts uz mūļa
f
"Zociķi", kas mūsu pusē, kā jūs tautā saukā, ir pavisam kas cits, nekā sociāldemokrāti rietumos, kas patiešām aizstāv darba tautu! Šejienes zociļi - iznireļi, komunistu radītāji, to atbalstītāji un tiem pelīdēji te ir melīgi, zaglīgi un jebkurai varai pielienoši p.retekļi, ko visa tauta nicina un neieredz!
  • 5
  • 0
:))
:
Kāpēc gan uzreiz bažas par to, ka sociāldemokrāti nevar būt nacionālas valsts un kultūras aizstāvji. sociāldemokrāti ir par labklājību un labklājībā dzīvojošiem cilvēkiem vienmēr ir daudz augstākas prasības pret kultūru (un arī spēja par to maksāt) nekā nabagiem, kuriem jāsamierinās ar do kultūras+ideoloģijas+propagandas apšaubāmās kvalitātes miksli, ko valsts svētkos pamet labējās valdības. Paskaties Ziemeļvalstu kultūru, tautas tērpus, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu folkloras festivālus, vikingu kultūru, atjaunotās pilis, savdabīgās filmas un seriālus (Monopols, Rēdereja un tagad Viesnīca). Latvija tikai iegūtu, ja tai būtu tik stipra un savadbīga kultūra, kādu spējušas attīstīt Ziemeļvalstis. Un nemaz nerunāsim par to Stokholmas smeķi, kas ir Larsona triloģijā. Sociāldemokrātija rada bagātu kultūru, kurā nav nabadzības izraisītu psihožu, kuras nevienam pasaulē nevajag.
  • 2
  • 1
Patiesībā
P
Tā tad demokrāti, ne - sociāldemokrāti.
  • 0
  • 1
>>
&
Tā tad - bāze ir multikulturāla, pārstāv profesionāļus, radošos kvalificēta darba veicējus, uzsvars ir uz sociālo aizsargātību un izglītību, mērķis - vidusšķira. Kā tas sadzīvo ar Latviju kā nacionālu valsti, ar strādniecības tradīcijām, vidi?
  • 2
  • 1
Kāda
K
ir Sociāldemokrātu bāze, kas veido vēlētāju segmentu? Strādniecības kā tādas faktiski nav, ir bijušie strādnieku rajoni, kas nejūt politisko atbalstu un nīkst ārā. Bet tās ir arī mūsu nacionālās un vēsturiskās saknes, kas ir nenovērtētas un vitāli būtiskas.
re kā
r
Jaunā Itālijas valdība plāno izraidīt 600 tūkstošus imigrantu, aizliegt ieiet Itālijas ostās visiem kuģiem, uz kuriem būs imigranti (franči jau nobijušies, ka šie kuģi dosies uz Franciju), svītrot no budžeta 5 miljardus, kas bija paredzēti imigrantu uzņemšanai, tagad šo naudu piešķirs itāļu vajadzībām. Lombardija un Venēcija jau ir iesnieguši valdībai lūgumu piešķirt tām autonomiju, bet valdību veidojošās Līgas līderis paziņoja, ka ja lūgumi netiks apmierināti, tad valdība kritīs. Lūk, tā ir politika tautas labā, nevis sociāldemokrātu vāvuļošana pēc progresa partnerattiecību regulēšanā.
re kā
r
Eiropa jau ir atteikusies no sociāldemokrātijas. Vācijā sociāldemokrātiem ir zemākie rezultāti partijas vēsturē. Francijā sociāldemokrāti ir ieguvuši vien 6%. Austrijā sociāldemokrāti ir miskastē. Dānijā sociāldemokrāti ir miskastē un lai gūtu cerību atgriezties apritē, kļūst stingrāki pret imigrāciju nekā Lepēna. Zviedru sociāldemokrāti arī jūt, ka tūlīt zaudēs varu, tāpēc atkārto dāņu sociāldemokrātu trikus. Itālijā sociāldemokrāti ir miskastē. Tagad vēlēšanās uzvar tas, kas par ģimenes lietu ministru liek abortu un geju laulību pretinieku, par Eiropas lietu ministru liek eiroskeptiķi, par iekšlietu ministru liek imigrācijas pretinieku.
Nez
N
ko šis Sorosa putniņš saka par Stambulgenderkonvenciju un likumpārkāpēju migrantu masveida iepludināšanu Latvijā?
Dez
D
Domāju ka arī 'putniņam' riebjas šeit masveidā iepludinātie >700 000 krievu likumpārkāpēji migranti.
  • 4
  • 3
zvirbulēns
z
Ināra tā mīļi uzrakstījusi. un tas priecē! Vai jaunajiem raiņiem bez blā, blā ir arī kas taustāmāks - teiksim likumu saraksts, kuri jāmaina?
uldis
u
Ziemeļvalstis ir inovatīvākās, tehnoloğiski attīstītākās un biznesiem draudzīgākās valstis pasaulē un to visu organiski rada labklājības valsts. Diemžēl Progresīvie līdz șim tā arī nav spējuši uzņemties līderību tehnoloğiskā un zinātnes progresa jomā un šo progresu izmantot kā ekonomisko pamatu labklājības valstij. Vēl ceru, ka Progresīvie saņemsies un šo Ziemeļvalstu šķautni piedāvās arī Latvijai, kuras vēlētājs jau sen to gaida.
uldis
u
re jautājums. Tu vienkārši gribi kasīties, laikam esi apvainojies uz visu pasauli. Putnis partijā ir tikai viens no biedriem. Jebkurā laikā var sasaukt kongresu un ievēlēt citu vadītāju, ja biedriem tas liksies noderīgi. Ja gribi redzēt Latviju kā Ziemeļvalsti, tad ir iespēja darboties partijā un jā, arī pārspēt Putni. Bet ja gribi justies iekšēji devalvēts un visas pasaules apvainots, tad varbūt ir jēga parunāt ar speciālistiem.
  • 3
  • 5
jautājums
j
Vai Putņa līdzšinēja darbībā, es uzsveru - darbībā!, nevis muldoņā, ir kaut viena pazīme, kas apliecinātu, ka viņš grasās Latvijai piedāvāt Ziemeļvalstu šķautni?
  • 7
  • 2
Dainis Deigelis
D
Būsim reālisti, prasīsim neiespējamo... man prieks ir būt te no sirds... Es vairs nejūtos savās domās viens un tā ir kolosālākā sajūta, pēc vairākiem smagas vilšanās gadījumiem un sajūtas, kad redzi ka aiz lozungiem nav ideālu, tikai sponsoru un savtīgo interešu netīrās pakaļas piesegšana... Te ir Jauna Strāva, kas tikai pieaugs un pieņemsies spēkā, jo mūs vieno viens kods un viena pamatideja Sociāli taisnīga ekoloģiski labvēlīga, solidāra un laimīga valsts, kur iespējas ir daudziem un kur sadzirdēti tiek arī tie kuri ir tikai daži un atšķirībā no anonīmajiem virtuves dirsējiem, man nav problēmu šo publicēt ar savu patieso identitāti...
Just me
J
Rupeklis paliek rupeklis - anonīms vai identificēts.
  • 2
  • 4
Margarēta
M
Es kādreiz palasos Putņa twitteri. Jāsaka, ka ap viņu un Progresīvajiem pašlaik pulcējas domājoši, izglītoti, entuziasma pārņemti cilvēki ar kaut kādām idejām, sapņiem, kas nav tikai sapnis par krēslu Saeimā un deputāta algu. Dažs varbūt drusku pārāk radikāls, bet tais gadījumos parasti runā jaunības maksimālisms, jaunajiem jau nav jābūt kā remdenai zupai. Citās partijās es šobrīd neredzu tieši to Jauno Cilvēku ar vēju matos un sapni par labāku Latviju. Ar to jūs man esat simpātiski un viens no variantiem 6. oktobrī.
  • 8
  • 8
ārsts
ā
Ožas halucinācijas ir simptoms, kas liecina par ļoti nopietnām problēmām. Es ieteiktu jums steidzami meklēt medicīnisko palīdzību. Lai netērētu laiku lieki, sāciet uzreiz ar psihiatru.
neārstētam trulenim
n
tavas zilo stambulnieku dežūrstandarta uzbrūkošās frāzes ir sen apnikušas visiem, pat jūsu slimniekiem, par veselajiem nerunājot! beidziet uzbāzties veselajiem un tukši muldēt un sajēdziet -būs jāiet ārstēties, ja ne - slikti beigsiet!
  • 4
  • 2
Civ-civ
C
Ka ieraugu pederastu,liekas ka ekrans sak smirdet.
Vic-vic
V
Ka ieraugu pederuSSu, visa iela sāk smirdet pēc kājautiem.
  • 6
  • 3
Margarēta
M
Nav tie nesakarīgākie, būtu konstruktīva opozīcija Saeimā, bet diemžēl eksistē tikai twitterī un feisītī. Saprotu jau, ka nevar spēkoties ar partijām, kam kampaņas taisa liepnieki un alistēri kempbeli, bet drusku jāiet ārā no burbuļa pie reāliem cilvēkiem. Joka pēc ieminējos cilvēkiem, kas nebūt nav tādi, kas neinteresētos par aktuālajām norisēm, ka balsošu par Progresīvajiem (mind you, nesolu, ka balsošu, tas bija sociāls eksperiments). Neviens tādus nezināja. Vairāki sajauca ar PARu. Mana mērķgrupa: izglītoti, strādājoši cilvēki vecumā no 35 līdz 60. Mīļie Progesīvie, diemžēl jūs pagaidām nesasniedzat pat savu eventuālo elektorātu, par tantēm Bauskā nerunājot. Un vēl.... izvēlieties partnerus uzmanīgāk. Dzīvnieku Brīvība diez vai ir tas labākais partneris. Labāk zaudēt 30 DzB balsis nekā tūkstošus, kam šādas radikālas organizācijas nav pieņemamas.
tukša muca
t
Progresīvie?! Putnis plašāk pazīstams ar to, ka visus savus darbības gadus centīgi un par labu samaksu apkalpojis veco oligarhu - kleptokrātu sistēmu. Kur te progresivitāte? Varbūt progresējošā apetītes pieaugumā? Kārtējā makaronu kārēju apvienība, kuras saimnieku mērķis ir saglabat līdzšinējo oligarhistisko status quo. Neticiet šiem lētajiem putņu demagoģiskajiem saukļiem, skatieties uz šo tipu līdzšinējo "veikumu"!
Riko
R
Kad vienreiz būs kāds sakarīgs politiskais spēks, kurš aicinās ieviest PILNĪGU kapitālismu (kas ir lieliskākā lieta cilvēces vēsturē - absolūta brīvības iespēja ar savām spējām pierādīt to, ka esi KAUT KĀ vērts un spējīgs saņemt PĒC nopelniem to pierādot) ar MINIMĀLU valsts pārvaldi...? Libertārisms ir atbilde, bet diemžēl siles kuiļiem un ierēdņu masai tas nav izdevīgi. Žēl. Tā mēs grimstam stagnācijā un valsts aktīvu mūžīgā izsaimniekošanā.
ūpis - Riko
ū
"Godīgas konkurences" sastāvdaļai vajadzētu būt godīgai nodokļu maksāšanai. Cik laba/slikta ir nodokļu sistēma un VID, par to nestrīdēšos. Gan jau var krietni uzlabot pirmo un samazināt otro. Monopols pats par sevi nav ne labs, ne ļauns. Katrs gadījums apskatāms individuāli. Šodien - konkrēti es nejūtos kaut kā ierobežots vai apdalīts "valsts un pašvaldību monopolu" dēļ. Par minētajiem bērnu audzināšanas principiem - prieks. Taču jāatceras arī, ka neviens uzkrājums nav 100% drošs. Atgriežoties pie jautājuma - "kad vienreiz būs kāds sakarīgs politiskais spēks, kas...". Vai tik nav tā, ka savulaik Liberālā partija panākumus vēlēšanās neguva? Var jau arī gadīties, ka tā nebija "sakarīga" - to es nezinu.
  • 3
  • 1
ūpis - boeingam
ū
"bet uz brīvprātības principiem tak kapitālismā tu vari saņemt jebko" To es gribētu redzēt gan! :-))) Attiecībā uz visiem - ne tikai kuiļiem. Teorijā libertārisms izskatās jauki. Praksē - baidos, ka bīstama utopija. Labākajā gadījumā, iznāktu atgriešanās deviņdesmito gadu sākumā. Toreiz "Diena" mēdza publicēt pamācošus rakstiņus ar moto - brīvais tirgus visu sakārtos, nav ko bīties. Sakārtošana iznāca "Latvijas ceļa" gaumē, ne gluži tāda, ar ko lepoties.
  • 4
  • 2
Riko -> Ūpim
R
Esi dzirdējis par tādu lietu kā godīga konkurence, kuras rezultātā pakalpojuma pircējs ir ieguvējs? Iedomājies, ja tos pašus pakalpojumus, ko tu saņem no valsts un pašvaldību monopoliem tu varētu saņemt pēc brīvas izvēles - atrast tuvāko, lētāko, piemērotāko. Izklausās labi ne? Un padomā tik - arī kvalitāte augtu! Jo biznesam taču vajag klientus. Bet kā piesaistīt klientus? - JĀUZLABO PAKALPOJUMS! Un par pensijām runājot - cilvēkam ir pašam jābūt spējīgam par sevi parūpēties un paredzēt to, ka visu mūžu nebūsi jauns, sprauns un darbspējīgs. Ir jāveido uzkrājumi, jāiegādājas aktīvi. Neviens tev neko nav parādā, bet tev ir tiesības likumīgi paņemt to, ko esi cīnījies. Protams, pensiju pilnīga atcelšana uzsāks masu grautiņus no zemākā slāņa, tā atkal ir otra galējība. Kas attiecas uz maniem bērniem un mazbērniem - viņiem tiek mācīts, ka panākumus gūst tas, kurš pie tā strādā, nevis tikai sagaida labvēlības dāvanas un atmestu kaulu no augstākesošajiem :)
  • 3
  • 3
boeing
b
ūpim> tieši tā, likvidējam, bet uz brīvprātības principiem tak kapitālismā tu vari saņemt jebko, būtība ir tajā, ka nevienam ar varu nekas netiek uzspiests vai ņemts nost
  • 1
  • 2
ūpis
ū
"Ieviest PILNĪGU kapitālismu" - labi, tātad likvidējam vecuma pensijas, visa veida pabalstus, visu vēl esošo budžeta finansējumu medicīnai, izglītībai, ceļiem u.c. infrastruktūrai un pārējām sabiedrībai būtiskām lietām. Katrs dzīvo savā alā un paļaujas uz savu šaujamo kā risinājumu visām problēmām. Vai tavi bērni (mazbērni) atbalstīs tādu nākotnes perspektīvu? P.S. Neesmu siles kuilis vai ierēdnis :-)
  • 3
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata