Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Somija epidemioloģiskās situācijas dēļ pārceļ pašvaldību vēlēšanas

Somijā nolemts Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelt pašvaldību vēlēšanas no aprīļa uz jūniju, sestdien paziņojusi Tieslietu ministrija.

Jautājums par vēlēšanu pārcelšanu šonedēļ apspriests deviņu parlamentā pārstāvēto partiju sarunās ar tieslietu ministri Annu Maju Henriksoni. Tādam lēmumam piekrituši astoņi politiskie spēki, bet pret to iebildusi vienīgi labēji populistiskā Somu partija.

Vēlēšanas, kam bija jānotiek 18.aprīlī, tiks pārceltas uz 13.jūniju, bet iepriekšējo balsošanu paredzēts pagarināt līdz  divām nedēļām - no 26.maija līdz 8.jūnijam.

Somijas Veselības un labklājības institūta vadītājs Marku Tervahauta raidorganizācijai YLE norādījis, ka rīkot vēlēšanas jūnijā ir drošāk nekā aprīlī.

Reaģējot uz inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, Somijas valdība nesen izsludināja valstī ārkārtējo stāvokli, kā arī ierosināja uz trim nedēļām slēgt kafejnīcas, bārus un restorānus visos valsts reģionos, kur slimība izplatās strauji.

Kopš pandēmijas sākuma Somijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 61 000 cilvēkiem un vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi pāri par 760 cilvēku dzīvības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits