Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nīderlandē protestos pret ierobežojumiem izcēlušās nekārtības, aizturēts vismaz 21 cilvēks

Nīderlandē par līdzdalību nekārtībās, kas izcēlās protestos pret karantīnas pasākumiem, pagājušajā naktī aizturēts vismaz 21 cilvēks, otrdien paziņoja policija.

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite pirmdien stingri nosodīja pēdējo dienu vardarbīgos protestus, sakot, ka tas bija "tīrs vardarbības sprādziens demonstrāciju aizsegā".

Nekārtības Nīderlandē notikušas jau četras naktis pēc kārtas, bet policija šodien ziņoja, ka situācija ir norimusi.

Aizvadītā naktī nelielas protestētāju grupas izraisīja nekārtības Zvollē, Groningenā un Rosendālē, taču vardarbība nesasniedza tādus apmērus, kā lielajās pilsētās nedēļas nogalē.

Policija Zvollē izsludināja ārkārtējo situāciju, lai novērstu plānotas nekārtības, un aizturēja 13 cilvēkus.

Aizdomās turamie tika aizturēti par nepakļaušanos policijas rīkojumiem, tāpēc, ka pie viņiem atrastas petardes vai viņiem nav bijis līdzi personu apliecinoši dokumenti, vēstīja raidorganizācija RTL.

Rosendālē aizvadītajā naktī tika aizturēti astoņi cilvēki, tostarp trīs par dedzināšanu, ziņoja aģentūra ANP.

Policija arī izklīdināja jauniešu bandas Groningenā, ziņoja RTL.

Protestos pret karantīnas pasākumiem, kas stājās spēkā 13.novembrī, un nekārtībās līdz šim aizturēti vairāk nekā 150 cilvēki.

Nekārtības sākās piektdien Roterdamā, kur policija atklāja uguni pret protestētājiem, kas apmētāja likumsargus ar akmeņiem. Rezultātā tika sašauti četri cilvēki.

Sestdien demonstrācijas notika Hāgā, kur pēc tumsas iestāšanās demonstranti apmētāja policistus ar akmeņiem un petardēm, savukārt policisti izmantoja ūdensmetējus, lai kādā krustojumā apdzēstu degošu velosipēdu kaudzi. Sadursmēs tik ievainoti pieci policisti.

Rite pirmdien sacīja, ka saprot spriedzi sabiedrībā, pandēmijai ieilgstot, bet nekad neakceptēs, "ka idioti pielieto tīru vardarbību pret palīdzības un avārijas dienestiem ar attaisnojumu, kas viņi ir neapmierināti".

Rites valdība brīdinājusi, ka var tikt ievesti vēl stingrāki ierobežojumi, ja pašreizējie pasākumi nenovedīs pie saslimušo skaita samazināšanās.

Pašreiz Nīderlandē bāri, restorāni, kafejnīcas un lielveikali strādā saīsinātu darba laiku un cilvēkiem ieteikts strādāt no mājām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits