Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kremenčukā Krievijas raķešu triecienā tirdzniecības centram 18 nogalināti un 36 pazuduši bez vēsts

Ukrainas pilsētā Kremenčukā Krievijas raķešu triecienā tirdzniecības centram nogalināto skaits pieaudzis līdz 18, bet vēl 36 cilvēki pazuduši bez vēsts, otrdienas rītā pavēstījis Poltavas apgabala administrācijas vadītājs Dmitro Lunins.

"18 nogalināto," ziņapmaiņas platformā "Telegram" ierakstījis Lunins. Iepriekš tika ziņots par 16 nogalinātajiem.

"Vēl 36 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts," viņš vēlāk piebilda.

Lunins ar norādīja, ka notikuma vietā turpina darbu glābēji, meklējot drupās apraktos cilvēkus.

Jau ziņots, ka pirmdien Krievijas raķetes trāpīja tirdzniecības centram "Amstor" Poltavas apgabala Kremenčukā. Pēc raķešu trāpījuma tirdzniecības centrs aizdegās.

Līdz šim saņemtas ziņas par 59 ievainotajiem, no kuriem 25 cilvēki nogādāti slimnīcā.

Tirdzniecības centra apšaude ar raķetēm Ukrainas pilsētā Kremenčukā, ko pirmdien īstenoja Krievijas spēki, ir viens no vēsturē nekaunīgākajiem teroraktiem, vakara videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Krievijas šodienas trieciens tirdzniecības centram Kremenčukā ir viens no nekaunīgākajiem teroraktiem Eiropas vēsturē. Mierīga pilsēta, parasts tirdzniecības centrs, tā iekšienē sievietes un bērni. Vienkārši civiliedzīvotāji. Pirms gaisa trauksmes izsludināšanas tur bija apmēram 1000 cilvēku," sacīja Zelenskis.

"Laimīgā kārtā, kā šobrīd zināms, daudz cilvēku paspēja iziet. Viņus paspēja izvest. Tomēr iekšā vēl palika cilvēki - darbinieki, daļa apmeklētāju (..) Noskaidrot upuru skaitu šobrīd nav iespējams, ir izcēlies ugunsgrēks vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā, glābšanas operācija turpinās, bet mums ir jāapzinās, ka zaudējumi var būt ievērojami," sacīja prezidents.

"Dot triecienu ar raķetēm pa šādu objektu var tikai pilnīgi atsaldēti teroristi, kuriem nav vietas uz Zemes. Tas nav kļūdains raķešu trāpījums, tas ir aprēķināts Krievijas trieciens. Tieši šajā tirdzniecības centrā," paziņoja Zelenskis.

Triecienā cietušais tirdzniecības centrs dega vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā, tā dzēšanā bija piesaistīti 130 cilvēki un 23 tehnikas vienības, paziņoja ārkārtas situāciju dienests.

Ukrainas Gaisa spēku pavēlniecība paziņoja, ka raķetes uz tirdzniecības centru tika izšautas no bumbvedējiem "Tu-22M3". Lidmašīnas izlidoja no Kalugas apgabala Šaikovkas militārā lidlauka, bet raķetes tika palaistas no Kurskas apgabala. 

Kremenčukas mērs Vitālijs Maleckis pavēstīja, ka trieciens veikts pa "cilvēku pārpildītu vietu, kurai 100% nav sakara ar karadarbību".

Aprīlī Krievijas karaspēka veiktā apšaudē tika nopostīta Kremenčukas naftas pārstrādes rūpnīca, kas bija lielākā naftas pārstrādes rūpnīca valstī.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits