Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Baidens atjauno Trampa pārtraukto tradīciju

Baltais nams publiskojis ASV prezidenta Džo Baidena un viceprezidentes Kamalas Herisas federālo ienākumu deklarācijas par pagājušo gadu, tā atjaunojot vēsturisko tradīciju, ko savas prezidentūras laikā atteicās ievērot Donalds Tramps, vēsta CNN.

Dž. Baidena un viņa sievas Džilas Baidenas kopīgajā deklarācijā redzams, ka pāris pērn guva koriģētos bruto ienākumus 607 336 ASV dolāru apmērā un nomaksāja federālo ienākuma nodokli (25,9%) 157 414 dolāru apmērā. Baidenu ienākumi pagājušā gada laikā, salīdzinot ar 2019. gadu, ievērojami samazinājās, jo Dž. Baidenam bija jāpiedalās vēlēšanu kampaņā un viņš vairs nevarēja aktīvi pelnīt ar runu teikšanu un pildīt algotu akadēmisko amatu Pensilvānijas Universitātē. 2019. gadā pāra koriģētie bruto ienākumi sasniedza 985 tūkstošus dolāru. Pērn viņi 10 labdarības organizācijām kopā ziedoja 30 704 dolārus. Dž. Baidena pašreizējā alga ASV prezidenta amatā ir 400 tūkstošu dolāru gadā.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki paziņoja, ka, publiskojot prezidenta ienākumu deklarāciju, tiek turpināta gandrīz nepārtraukta tradīcija un ka Baltais nams paredz arī turpmāk publiskot prezidenta ienākumu deklarācijas, kā tas tiek sagaidīts no visiem prezidentiem.

D. Tramps bija pirmais ASV prezidents kopš Votergeitas skandāla ēras, kurš atteicās publiskot ienākumu deklarācijas. Savukārt Dž. Baidens jau ir publiskojis ienākumu deklarācijas par 23 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits