Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RSU profesore: EP lēmums pasludināt Krieviju par terorismu atbalstošu valsti ir spēcīgs signāls ES kopumā

Eiropas Parlamenta (EP) lēmums pasludināt Krieviju par terorismu atbalstošu valsti ir spēcīgs signāls Eiropas Savienībai (ES) kopumā, uzskata Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāne, asociētā profesore Marta Urbāne.

Lai gan EP pieņemtajai rezolūcijai nav juridiska spēka, profesore aģentūrai LETA atzīmēja, ka tas nav svarīgākais faktors - būtiski, ka šāda rezolūcija ir pieņemta.

Urbāne vērsa uzmanību uz to, ka, pretstatā ASV, Eiropas Savienībai patlaban nav iespējas pieņemt juridiski saistošus tiesību aktus, kas varētu atzīt kādu valsti par tādu, kas atbalsta terorismu.

"Šis ir pirmais solis, lai šo jautājumu sakārtotu gan ES, gan arī bloka dalībvalstīs. Tāpēc tas ir tik būtisks solis," teica profesore, atgādinot Latvijas Saeima paziņojumā jau atzina Krieviju par terorismu atbalstošu valsti, un to pašu izdarīja arī Lietuva, Igaunija, Čehija. 

Urbānes ieskatā, EP rezolūcija, kurā Krievija tiek pasludināta par terorismu atbalstošu valsti, ir spēcīgs signāls gan ES kopumā, gan arī tās dalībvalstīm, lai sāktu izstrādāt iespēju oficiāli atzīt kādu valsti par tādu, kas atbalsta terorismu.

Taujāta, kā bloka attiecības ar Krieviju ietekmētu ES dalībvalstu lēmums atzīs Krieviju par terorismu atbalstošu valsti, profesore akcentēja, ka tiklīdz tiek pieņemts tiesību akts, kuram ir juridisks svars, tam ir lielāka nozīme.

Pēc Urbānes domām, EP rezolūcija ir aicinājums ES dalībvalstīm būt vienotām un pat rezolūcijas teksts mudina blokam būt vienotam, jo ES saista vienotas vērtības.

Kā vēstīts, EP 23.novembrī pasludinājis Krieviju par terorismu atbalstošu valsti, ņemot vērā Krievijas teroru Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas