Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pastars pievienojas Borenius advokātu biroja komandai

Par zvērinātu advokātu biroja Borenius konsultantu no pirmdienas kļuvis konstitucionālo tiesību eksperts Edgars Pastars. Latvijā plaši pazīstamais valsts un konstitucionālo tiesību speciālists sniegs konsultācijas konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa jautājumos, papildinot Borenius biroja publisko tiesību prakses grupu un nostiprinot Borenius vadošās pozīcijas publisko tiesību jomā.

Pastars ir pildījis juridiskā padomnieka pienākumus Latvijas Republikas Saeimas Juridiskajā birojā, pārstāvējis Saeimu daudzos procesos Satversmes tiesā. Edgars Pastars arī piedalījies vairāku būtisku likumu un likumu grozījumu izstrādē, piemēram, Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fondu darbību regulējošo likumu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma, Attīstības plānošanas sistēmas likuma, Būvniecības likuma, Iesniegumu likuma, Informācijas tehnoloģiju drošības likuma sagatavošanā un pieņemšanā. Bijis Valsts prezidenta padomnieks likumdošanas un juridiskajos jautājumos, kā arī strādājis Satversmes tiesā. Pastars ir vairāku nozīmīgu grāmatu līdzautors konstitucionālo un valsts tiesību jomā: kopā ar LU docentu Dr.Jāni Plepu un Ilzi Plakani atkārtoti izdevis monogrāfiju Konstitucionālās tiesības, piedalījies izdevuma Latvijas Republikas Satversmes komentāri. Ievads. Vispārējie noteikumi sagatavošanā.Borenius advokātu biroja Publisko tiesību prakses grupa ir starp vadošajām valsts un konstitucionālo tiesību ekspertu komandām Latvijā. Biroja juristi ir piedalījušies vairākos pēdējo gadu nozīmīgākajos tiesvedības procesos. Borenius pārstāvēja Saeimu Satversmes tiesā lietā, kurā vairāki politiķi apstrīdēja Latvijas pievienošanos Lisabonas līgumam.

Jau vēstīts, ka divu konstitucionālo tiesību ekspertu Edgara Pastara un Jāņa Plepa paziņojums par aiziešanu no Saeimas Juridiskā biroja pagājušā gada nogalē ieguva tik lielu publicitāti, ka tā pārsteigusi arī Juridiskā biroja vadītāju Dinu Meisteri.

Saeimas darbā to noteikti jutīs, jo neilgā laikā biroju ir atstājuši jau trīs konstitucionālo tiesību speciālisti, pārliecināti deputāti. Pērn bijušais biroja vadītājs Gunārs Kusiņš kļuva par Satversmes tiesas tiesnesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas